TOKİ Fabrika Yapıp Kiraya Versin Önerisi

TOKİ Fabrika Yapıp Kiraya Versin Önerisi

Eskişehir Sanayi Odası tarafından hazırlanan 2023 vizyon programı raporunda TOKİ'nin fabrika üreterek kiraya vermesi önerisinde bulunuldu.

A+A-

Türkiye genelinde özellikle dar gelirlere konut üreten TOKİ'ye saniyicilerden ''fabrika yap kiralama yönetimiyle yatırımcılara tahsis et' önerisi geldi. 

Eskişehir Sanayi Odası, iş dünyasının son dönemde ekonomide yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren rapor hazırladı. 

''2023 Vizyon Programı'' başlıklı raporda, yabancı şirketlerin yatırımlara devan etmeleri açısından olağanüstü dönemlerde özel yatırım teşvik paketlerinin oluşturulması gerektiği vurgulandı. Raporda, sanayi yatırımlarında inşaat işlerinin önemli kaynak kullanımı gerektiği belirtilerek, ''Sanayicilerin önemli bir kısmı finansman kaynaklarını toprağa ve binaya harcamakta, makina, ekipman ve işletme sermayesi için kaynakları daralmaktadır. TOKİ, Emlak Bankası gibi kurumlar fabrika binaları üreterek uzun süreli kiralama yöntemiyle sanayicilere tahsis edebilir. Depolama alanları için de girişim ve yeni yatırımların devlet eliyle sübvanse edilmesi gerekmektedir.'' denildi.

Raporda mesleki eğitimlere finansal veya vergisel avantajlar tanınması gerektiği de savunularak ''Bu avantajların başında sanayide çalışacaklara pozitif ayrıcalık uygulanması geliyor'' görüşüne yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.