TOKİ Dar Gelirliler İçin 280 Bin Konut İnşa Edecek

TOKİ Dar Gelirliler İçin 280 Bin Konut İnşa Edecek

TOKİ 50 bin konut kampanyasının büyük ilgi ile karşılaşmasının ardından hükümet yeni bir konut seferberliği başlatıyor. Yeni kalkınma planına göre TOKİ dar gelirli vatandaşlar için 280 bin konut yapacak.

A+A-

TOKİ emekli ve dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmaya devam ediyor. 11. Kalkınma Planı'na göre, 2019-2023 yılları arasında dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından 280 bin konut yapılacak.

TOKİ yapacağı 280 bin konutta kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün. Ev almak isteyen vatandaşlar en az 388 TL taksit ödeyecek. Her yıl TOKİ tarafından duyurulacak tarihlerde sosyal konutların fiyatları ve yerleri belirlenecek. 

Ödeme planı nasıl?

Konutların fiyatları illere göre farklılık gösteriyor. En az ödenecek taksit fiyatı en az 388 TL taksit ödeyecek. Alt gelir grupları 2+1 75-85 metrekarelik konutun fiyatı 116 bin 400 TL. Yüzde 12 peşinatla yani 13 bin 988 TL alınan konutlar için 240 aya kadar vade uygulanıyor, 388 TL taksit ödeniyor. 3+1 konutlar ise 110 ve 128 metrekare olarak inşa edilecek. 170 bin 720 TL olan konutlar için yüzde 10 peşinata 17 bin 72 TL peşinat ödenecek. 180 ay vade ve aylık 759 TL taksit ödemesi var. Ayrıca, konutlar 36 ay içinde hak sahiplerine teslim ediliyor.   

ALT GELİR GRUBU ve EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,
Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4 bin 500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4 bin 800 TL olarak uygulanmaktadır.),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,
2. Kategori olan"En az yüzde 40 Engelli Vatandaşlarımızın"
3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın
4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"
başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru sahipleri,
Kimlik Fotokopisi,
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"
Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair),
Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edeceklerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.