TOKİ Ankara Gölbaşı ve Çubuk’ta Toplam 1.048 Yeni Konut İnşa Edecek

TOKİ Ankara Gölbaşı ve Çubuk’ta Toplam 1.048 Yeni Konut İnşa Edecek

TOKİ Ankara Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde 1.048 yeni konut inşa edecek. Gölbaşı projesinin ihalesi 24 Ağustos’ta, Çubuk projesinin ihalesi ise 26 Temmuz tarihinde yapılacak.

A+A-

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Ankara Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde inşa edeceği yeni projeler için ihale tarihleri açıklandı.

Ankara TOKİ projeleri kapsamında Gölbaşı Gerder Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 545 konut ve 18 dükkanlı ticaret merkezinin ihalesi 24 Ağustos'ta, Çubuk'ta hayata geçirilecek olan 503 konut ve 12 dükkanın ihalesi de 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Yatay mimariyle yükselecek olan Ankara Gölbaşı projesinde konutların yükseklikleri zemin+3 olarak belirlendi. Hayata geçirilecek olan projeyle sosyal donatıları, spor ve oyun alanı, parkı ve peyzajıyla yeni bir yaşam alanı oluşturulmuş olacak.

Toplamda 503 konutun inşa edileceği Ankara Çubuk projesinde ise "mahalle kültürünün yaşatılması" hedefleniyor. Esnafla vatandaşın iç içe olması hedeflenen projede, zemin kat seviyesinde taş kaplamalar ile ahşap görünümlü cephe kaplamalara yer verilecek.

TOKİ'den Ankara'ya 89 bin 714 konut

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başkent Ankara'da 89 bin 714 konut projelendirilirken, söz konusu konutların 82 bin 425 tanesi tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildi, 7 bin 300 konutun inşaatı ise sürüyor.

Ankara'daki kentsel dönüşüm projelerini de hız kesmeden sürdüren TOKİ, bu kapsamda Kuzey Ankara projesinden, Sincan'a, Altındağ'dan Mamak ilçesine kadar bir çok alanda kentsel yenileme faaliyetlerini başlatmıştı. Söz konusu projelerle yaklaşık olarak 46 bin konutluk Kentsel Dönüşüm Projesinin 38 bin 300'ü tamamlandı.

- TOKİ, 20 yılda başkente 66 milyar 880 milyon liralık yatırım yaptı

TOKİ tarafından yapılan açıklamada,  Ankara'da toplamda 14 millet bahçesinin yapımının hedeflendiği, 10 millet bahçesinin inşaatının, 3 millet bahçesinin de proje ve ihale çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca tüm bunlar dışında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Yenimahalle Hurdacılar Küçük Sanayi Sitesi de yenileneceği, böylece Ankara'ya yeni bir ticari alan kazandırılacağı da bildirildi.

TOKİ'nin son dakika açıklamasında, başkanlığın 20 senede başkent Ankara'ya 66 milyar 880 milyon liralık yatırım yaptığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.