TOKİ 5 Yılda 250 Bin Ucuz Konut Üretecek

TOKİ 5 Yılda 250 Bin Ucuz Konut Üretecek

Dar gelirlileri ev sahibi yapmak için ucuz konut üreten TOKİ önümüzdeki 5 yıl boyunca 250 bin yeni konut yapacak.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı” sonrası alınan kararların bulunduğu 24 maddeden oluşan sonuç bildirgesini açıkladı. 

Kentsel dönüşüm seferbeliği

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, il ve ilçe bazında hazırlanacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi ile insan ve çevre odaklı dönüşüm projelerinin hayata geçirileceğini anlatan Kurum, “Mahalle kültürünün ve yatay mimarinin esas alınacağı bütüncül yaklaşım benimsenecek. Yılda en az 300 bin konut, 2023’e kadar 1.5 milyon, gelecek 20 yılda 6.7 milyon konut dönüştürülecek. Akıllı şehir uygulaması hayata geçecek” diye konuştu.

5 yılda 250 bin sosyal konut  

2023 yılına kadar 125 bini kentsel dönüşümden olmak üzere 250 bin yeni sosyal konut üretilmesinin planlandığını söyleyen Kurum, “Şehit aileleri, gaziler ve vazife malulleri için faizsiz, 20 yıl vadeli konut kredisine devam edilecek. Kamusal alanların geliştirilmesini ve yatay mimariyi merkezine alan şehircilik anlayışıyla 2023’e kadar 250 bin bağımsız bölüm ülkemize kazandırılacak” dedi.

5 bin adet Millet Konağı

2023’e kadar 5 bin adet ‘Millet Konağı’ yapılacağını açıklayan Kurum, “5 yılda 150 bin vatandaşımızın Hazine ile olan mülkiyet sorununu çözeceğiz. Çevre Etiketi kriterleri belirlenecek ve sistem tüm sektörlere ulaşacak” şeklinde konuştu.

Şehir içindeki sanayi alanları şehir dışına

Devir işlemleri tamamlanan İstanbul Arnavutköy’de yer alan 1.5 milyon metrekarelik  alanın projelendirileceğini söyleyen Kurum, şehir içindeki sanayi alanlarının ivedilikle şehir dışına taşınacağının altını çizdi.

Edirne’den bisikletiyle yola çıkan Kayseri’ye gidebilecek

Bakan Kurum, “Avrupa Bisiklet Ağı (EuroVelo) ile entegre bisiklet yolu ağı oluşturulacak. Edirne’den başlayarak Ege kıyıları- Antalya ve İstanbul- Ankara- Konya- Nevşehir- Kayseri rotaları ile ülkemizin kültür ve turizm merkezlerine bisiklet ile erişim sağlanacak. 2023 yılına kadar; 3 bin km bisiklet yolu, 3 bin km yeşil yürüyüş yolu tamamlanacak. Her ilimiz en az 1 Millet Bahçesi’ne sahip olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.