TOKİ 150 Bin Konut Başvurusu Ne Zaman?

TOKİ 150 Bin Konut Başvurusu Ne Zaman?

Kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki TOKİ 150 bin konut başvuru ne zaman, başvurunun şartları ne?

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile beklenen 150 bin konut projesi müjdesini vermişti. TOKİ sosyal konut projesi 2022 başvurusu için yapılacak olan açıklama büyük bir heyecanla bekleniyordu. 

TOKİ'nin 150 bin sosyal konut projesinde satışa sunacağı konutlar, yükselen ev fiyatları sonrasında daha da önem kazanmış, dar gelirli vatandaşın tek ev alma umudu olarak elde kalmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOKİ açıklaması ile 150 bin sosyal konut projesinde kira öder gibi ev sahibi olunacağı vurgusunu bir kere daha yaptı. 

TOKİ 150 BİN KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN, TOKİ'NİN YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Kabine toplantısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşı enflasyona ezdirmeyecekleri sözünü konut alanında da gerçekleştirdiklerini belirterek "TOKİ vasıtasıyla 1 Milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce 100 bin sosyal konut çağrımıza 10 kat talep geldi. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk defa konut sahibi olacak olan vatandaşlarımızın konut satın alacakları bu proje ile vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız.

Bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Bu adım kiraların da düşmesine katkı sağlayacaktır. Bu projelerde şehit yakınları ile gazilerimize ve emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. Ayrıca evlenecek olan gençlerimize de imkan sağlayacağız" diyerek bu sene evlenecek olan gençlere de kota ayıracaklarını söyledi ve başvuru tarihi olarak Eylül ayını işaret etti. 

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI 2022 NELER, KİMLER 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU YAPABİLİR, TOKİ'DEN EV ALABİLİR?

Satışa sunulan sosyal konut projelerinden sadece ihtiyaç sahibi kişilerin yararlanabilmesi için belirli başvuru şartları uygulanacak. TOKİ 150 bin konut başvuru şartı henüz açıklanmasa da şu anda TOKİ'nin alt gelir grubu başvuru şartları için aranılan şartların geçerli olması bekleniyor. Bu kapsamda;

Başvuru yapan kişinin kendisine, eşine ve aynı evde yaşadığı bakmakla yükümlü çocuğuna ait evi olmaması yani ev sahibi olmamak, 

18 yaşını doldurmuş olmak, 

Projenin satışa sunulduğu il ya da ilçede en az 1 senedir ikamet etmek, 

Aylık hane halkı gelirinin 10 bin TL sınırını aşmaması. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.