TOKİ 136 Arsayı 855 Milyon TL'ye Sattı

TOKİ 136 Arsayı 855 Milyon TL'ye Sattı

TOKİ tarafından önceki gün gerçekleşen 25 kentteki 208 arsa satışının açık artırması önceki gün gerçekleşti. 136 arsanın satıldığı açık artırmada 855 milyon TL gelir elde edildi.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 25 kentte atıl halde bulunan 208 arsanın satışı için önceki gün açık artırma gerçekleştirdi. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; yoğun ilgi gören ve hem internet hem de  İzmir ve Ankara'daki salonlarda teklif rekabet olan müzayede sonucunda 208 taşınmazın 136 tanesi 855 milyon liraya satıldı. Arsalardan elde edilen bu gelir kentsel dönüşüm hesabına aktarılarak, riskli binaların tasfiyesi ve olası afet durumları için kullanılacak. 

Arsa müzayedesinde, Ankara'nın Bala, Gölbaşı ve Sincan ilçelerinde 33, İstanbul Şile'de 4, İzmir'in Aliağa, Bayındır, Bornova, Çeşme, Dikili, Menderes, Seferihisar ve Gaziemir ilçelerinde 47, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2, Antalya'nın Aksu ve Konyaaltı ilçelerinde 7, Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde 31, Balıkesir Edremit'te 7, Tekirdağ'da 5, Edirne'de 6, Eskişehir'in Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde 13 arsa satışa sunuldu.

7.5 saat devam etti

Mersin'de 28, Nevşehir'de 24, Niğde'de 4, Kütahya Merkezde 2, Kayseri Melikgazi'de 4, Adana'nın Sarıçam, Kozan ve Çukurova ilçelerinde 7, Adıyaman Merkez'de 3, Bursa, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ağrı, Şırnak, Şanlıurfa ve Van'da da birer arsa açık artırma ile satıldı. 

Arsaların büyük çoğunluğu konut alanlarından meydana gelirken İstanbul Şile'de 4 günübirlik turizm tesis ve park alanı, Nevşehir Kozaklı'da 24 turizm tesis alanı, Şırnak Cizre'de bir akaryakıt ve bakım istasyon arsası ile Şanlıurfa Eyyübiye'de bir oto galericiler alanı da satıldı. En yoğun rekabet sahil kentlerindeki arsalar için olurken müzayede yaklaşık 7.5 saat sürdü. Teklif verenler arsalara peşin ödeme veya yüzde 25 peşinat karşılığında 24 ay vade ile alınabilecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.