TOKİ 1,1 Milyar TL'lik 199 Arsayı Bugün Satışa Çıkarıyor

TOKİ 1,1 Milyar TL'lik 199 Arsayı Bugün Satışa Çıkarıyor

TOKİ 18 ilde yer alan 199 adet arsayı açık artırmayla satışa sundu. 1 milyar 111 milyon 670 bin TL değerindeki arsaların satış ihalesi bugün düzenlenecek.

A+A-

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin 18 ayrı kentinde bulunan 199 arsayı bugün satıyor. Toplam 2 milyon 376 bin 159 metrekare büyüklüğüne sahip arsaların satışı “Açık Arttırma” usulüyle gerçekleşecek.

TOKİ'nin satışa çıkardığı arsalar Ankara, Antalya, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van şehirlerinde yer alıyor.

Arsaların toplam satış bedeli ise 1 milyar 111 milyon 670 bin 221 TL olarak belirlenirken, açık artırma usulüyle satışı yapılacak. Toplam satış bedeli ise 1 milyar 111 milyon 670 bin 221 TL olarak belirlenen arsaların arsalar için müzayede de yüzde 25 peşin 48 ay vade ile satışı yapılacak arsalarda taksitli tutar için 6 aylık ÜFE oranı yüzde 6 ile sınırlandırılacak.

Kolay ulaşım imkânı, şehir merkezine, otoyola, sanayi ya da turizm bölgelerine yakın mesafede yer alan arsalar konut, ticaret, park, rekreasyon, özel sağlık, özel eğitim, toplu konut alanı, konut dışı kentsel çalışma, akaryakıt istasyonu, sanayi tesisi ve tarım alanı niteliğine sahip.

Satışı arsalardan bazılarının özellikleri şöyle:
İstanbul Başakşehir Kayabaşı’nda bakım ve akaryakıt tesisi, Büyükçekmece’de konut, Küçükçekmece’de özel eğitim alanı, Pendik’te konut alanı, Eyüpsultan’da konut ve ticaret, Sancaktepe’de akaryakıt, Silivri’de konut, Arnavutköy’de sanayi tesisi, Sarıyer’de park ve dinlenme alanı satılacak.

Ankara Mamak’ta ticaret, Çankaya’da ticaret ve konut, Gölbaşı’nda konut ve park alanı, Sincan’da konut ve günü birlik tesis, Yenimahalle’de küçük sanayi sitesi ve Etimesgut’ta konut ile ticaret alanı niteliğine sahip arsalar satışı yapılacak.

Antalya, Edirne, Balıkesir, Karabük, Kırşehir, Siirt ve Sivas’ta konut, Çanakkale’de sanayi depolama, Bitlis ve İzmir’de ticaret ve konut, Diyarbakır’da sanayi sitesi, Kocaeli’nde plansız tarım arazisi, Manisa’da rekreasyon, Muğla’da spor, basketbol, lise, otopark, Şanlıurfa’da özel eğitim alanı, Tekirdağ’da konut ve eğitim, Trabzon’da ağaçlandırılacak, Van’da ticaret, konut ve park alanı niteliğindeki arsalar açık artırma usulüyle ihale edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum