TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesinde İnşaat Başladı

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesinde İnşaat Başladı

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde kura çekilişleri devam ederken ihale aşaması tamamlanan projelerde de inşaat çalışmaları başlatıldı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konutların temellerinin atılmaya başlandığını duyurdu.

A+A-

Piyasa koşullarında konut sahibi olması güç olan dar gelirli vatandaşları az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile kira öder gibi konut sahibi yapan çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 100 bin sosyal konut projesinde bir yandan kuralara devam ederken bir yandan da inşaatlara başladı. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konutların temellerinin atılmaya başlandığını duyurdu.

2019 yılında toplam 150 bin konutluk iki ayrı soysal konut kampanyası düzenlendiğini dile getiren Bulut, "50 bin konutu kapsayan ilk kampanya, 5 Mart 2019'da 67 ilde 140 proje ile başlatıldı. Kampanyaya 638 bin başvuru yapıldı. Bu konutların inşaatı devam ediyor. İkinci kampanyada 50 bin konut 100 bine çıkarıldı. 81 ili kapsayan projede kura çekimlerinin tamamlanmak üzere" diye konuştu.

TOKİ 2020 projeleriyle 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum