Tekirdağ'da Konut Fiyatlarına İstanbul Zammı Geldi

Tekirdağ'da Konut Fiyatlarına İstanbul Zammı Geldi

Pandemiyle birlikte İstanbulluların yöneldiği Tekirdağ’da konut satışlarında artışlar yaşanıyor. Tekirdağ'da 3 milyona kadar varan konut satışları gerçekleşiyor.

A+A-

Aşılama çalışmalarının başlaması ile sonuna yaklaşılan Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de insanların yaşam tarzlarının büyük oranda değişmesine neden olmuştu. Korona virüs salgını nedeniyle insanların yaşam tarzı büyük bir hızla değişirken özellikle zorunlu karantina uygulamaları ile konut tercihi de değişmişti. 

İnsanlar yasaklarda doğa ile iç içe olmak için şehirden kaçarak kırsala yönelirken İstanbul bu dönemde yakın illere ve bölgelere nüfus kaybı yaşamıştı. Özellikle de Tekirdağ'da İstanbul'dan yoğun göç geçişi yaşandığı belirtiliyor. Yaşanan göç ile Tekirdağ'da konut fiyatları da değerlendi. 

TEKİRDAĞ'DA KONUT FİYATLARINA İSTANBUL ZAMMI GELDİ! 

Konut fiyatlarında son dönemde artan talep ve düşen konut üretimi nedeniyle ev fiyatlarında büyük bir artış yaşanırken İstanbul'dan göç eden kişilerin Tekirdağ'a yönelmesi ile Tekirdağ'da konut fiyatlarında yaşanan artış daha da hızlandı. Tekirdağ satılık konut fiyatları kadar kiralık ev fiyatlarında da yükselişler yaşandı. 

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre Mart ayında Türkiye genelinde 134 bin 170 adet konut satışı gerçekleşirken bu konutlardan 3 bin 336 adeti Tekirdağ'da satıldı. Türkiye'de en çok konut satılan il 23 bin 974 adet konutun el değiştirdiği İstanbul olurken Ankara ve İzmir ilk 3 içerisinde yer aldı. 

Tekirdağ'da konut satış rakamlarında yaşanan artış dikkat çekerken bu artışın en önemli nedeni İstanbul'da yaşamak istemeyen ancak İstanbul'dan çokta fazla uzaklaşmak istemeyen kişilerin Tekirdağ'a yönelmesi olarak gösterildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.