Tekart Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yeni Showroomlar Açacak

Tekart Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yeni Showroomlar Açacak

İlk showroomunu Danimarka’da geçtiğimiz yıllarda açan Tekart Ahşap yurt dışındaki 2. Showroomunu da Kopenhag’ta açıyor. Türkiye’deki ilk showrroomunu ise Bodrum’da açacak olan firma ilerleyen yıllarda iki showroom daha açacak.

A+A-

2007 yılında 3 kardeş tarafından kurulan Kuzey Mutfak 2012 yılından itibaren Tekart Ahşap adıyla faaliyetlerine devam etti. İlerleyen yıllarda farklı sektörlerde faaliyet göstermeye başlayan Tekart müteahhitlik ve medikal sektörlerinde de faaliyet göstermeye başladı. En büyük ve ortanca kardeş müteahhitlik ve Medikal şirketlerinin başına geçince en küçük kardeş Yunus Uzunoğlu 2017 yılında şirketin başına geçti.

tekart.jpg

KALİTEDEN HİÇ TAVİZ VERMEDİK

Mutfak, kapı, banyo, vestiyer ve yatak odası dolapları ürettiklerini belirten Tekart Ahşap yönetim kurulu başkanı Yunus Uzunoğlu firmanın faaliyetleriyle ilgili şu bilgilere yer verdi, “Karabağlar’da 3 katlı tesisimizde yıllık 1.100 daire üretim kapasitesi ile çalışıyoruz. Bu yıl makinelerimizin tamamını yenileyerek üretim performansımızı artırdık. 38 kişilik çalışma bir ekibimiz var. 3 mimar arkadaşımız ile beraber firmalara tasarım desteği de veriyoruz. Montaj ve servis ekibimiz var. A kalite üretim yapıyoruz. Her zaman birinci sınıf hammadde kullanmaya gayret gösteriyoruz. Bunu prensip belirledik. Ürün kalitesinden hiç taviz vermedik. Son zamanlarda otel ve dekorasyon işlerine ağırlık verdik. Konut projelerinde de yer alıyoruz. Karşıyaka, Çeşme ve Urla bölgesinde ağırlık olmak üzere İzmir’in her bölgesinde iş yapıyoruz. Yaptığımız işler bizim için büyük bir referans oluşturuyor. Müteahhitlerin bizi referans göstermesiyle birçok iş aldık.”

tekart-ahsap.jpg

KOPENHAG VE BODRUM’A 2 YENİ SHOWROOM

2017 yılında Avrupa’ya açılma kararı aldıklarını belirten Uzunoğlu, “Danimarka’da bir tanıdık bulduk. Orada 1-2 iş yaptık. 2 yıl önce ilk showroomumuzu açma kararı aldık. Danimarkalı bir yatırımcı ile ortaklık kurarak showroomumuzu da açtık. İkinci Showroomumuzu aynı yatırımcı iş ortağımız ile beraber geçen yıl açacaktık ancak Pandemiden dolayı aksadı. Şu anda yerimizi tuttuk. Kopenhag’ta 400 metrekarelik Showroomumuzu açıyoruz. İzmir’de ürettiğimiz ürünleri orada sergileyeceğiz. Türkiye’deki ilk showroomumuzu da Bodrum’da açıyoruz. Yurt dışına mobilya, banyo dolabı, giyinme dolabı ve kapı gönderiyoruz. Katar, Almanya, Fransa ve İsviçre’ye de ihracat yapıyoruz. Son 2 yıldır ihracata ağırlık veriyoruz. Yıllık üretimimizin yüzde 15’ini yurt dışına ihraç ediyoruz. Bu yıl Katar’da aldığımız büyük projelerle beraber bu oranı yüzde 25’lere kadar getirdik. Son 1 yılda ihracatımız 10 kat arttı. Bu yıl ihracatı yüzde 40-50 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz.”

tekart-mobilya.jpg

MARKAMIZA GÜVENİYORUZ

Ekonomik kriz ve Pandemi döneminde büyüdüklelerini belirten Uzunoğlu şu ifadeleri kullandı, “İç piyasada markamıza çok güveniyoruz. Markamıza olan güvenden dolayı krizden etkilenmedik. Krizde herkes güvenilir markalara yönelmeye başlayınca markamıza olan talep arttı. Pandemide üretim kapasitemiz ve personel sayımız arttı. Pandemide ödeme konusunda zorlandık. Müşterilerimiz Pandemiden dolayı ödeme yapmakta zorlandılar. Biz de müşterilerimizi çok yormadan yardımcı olmaya çalıştık.”

1 YIL İÇERİSİNDE DAHA BÜYÜK BİR TESİSE TAŞINACAĞIZ

Talepte artıştan dolayı Karabağlar’daki tesisin yetersiz gelmeye başladığını belirten Uzunoğlu, Sarnıç bölgesinde daha büyük bir üretim tesisi açmayı planladıklarını en geç bir yıl içerisinde yeni yere taşınacaklarını ifade etti. Uzunoğlu şunları söyledi, “tekarthome.com sayfamızı kurarak internetten mobilya ve aksesuar satışlarına başladık. Firma olarak çağa ayak uyduruyoruz. Yurt içerisindeki ilk showroomumuzu Bodrum’da açtık. Resmi açılışımız yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Pandemiden dolayı hedef koyamıyoruz ancak şirketimizi her sene bir adım daha ileri götürmeye çalışıyoruz. İzmir’de showroom açmamız için çok büyük talep var. İlerleyen dönemlerde İzmir ve Antalya’da 2 yeni showroom açmayı hedefliyoruz. Ayrıca şu anki üretim tesisimiz yeterli gelmemeye başladığı için daha büyük bir yere taşınmayı planlıyoruz. Bunun için arayışımız devam ediyor. 1 yıl içerisinde yeni yerimize geçip hem üretim hem de personel sayımızı artıracağız. Bu yatırımları yapabilmemiz için önümüzü görebilmemiz gerekiyor. Yeni tesis yatırımımız kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak diğer yatırımlar için net bir tarih veremiyoruz.”

tekart-yunus-uzunoglu.jpg

TÜRKİYE’NİN OTEL KONSEPTLİ İKİNCİ SHOWROOMUNU AÇACAK

Antalya’da açmayı planladıkları shoowromun otel konseptinde olacağını belirten Uzunoğlu son olarak şunları dile getirdi, “Antalya’da büyük otellerin işlerini yaptık. Yaptığımız işlerden çok memnun kaldılar. Antalya’dan ciddi bir talep var. İş yaptığımız otellerin yöneticileri Antalya’da bir showroom açmamızı istediler. Antalya sektörümüz için büyük bir potansiyel taşıyor. Her yıl otellerin yüzde 20’lik bölümü revize ediliyor. Antalya’da açacağımız showroom otel konseptinde olacak. Türkiye’de otel konseptinde sadece bir showroom var. İkincisi olacağız. Bu yatırımımız henüz net değil ama gelecek planlarımız arasında var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum