Tekart Üretimini Yüzde 60 Artırdı

Tekart Üretimini Yüzde 60 Artırdı

Her yıl üretimlerini ortalama yüzde 20 oranında artırdıklarını belirten Tekart Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Uzunoğlu, “2022 yılında tüm olumsuz şartlara rağmen üretimimizi ve istihdamımızı artırmayı başardık. Bu yıl üretimimiz yüzde 60 arttı” dedi

A+A-

Karabağlar’daki 3 katlı üretim tesisinde ‘Ahşaptan Sanata’ mottosuyla mutfak, kapı, banyo, vestiyer ve yatak odası dolapları üreten Tekart, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Danimarka ve Bodrum’da showroom açan Tekart, bu yıl Bulgaristan ve İzmir’de iki yeni showroom daha açmayı planlıyor. 2022 yılında hammadde tedariği ve fiyat konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, ancak tüm bu olumsuz koşullara rağmen yatırım yapmaya, büyümeye devam ettiklerini belirten Tekart Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Uzunoğlu, “Her geçen ay bir önceki aydan daha iyi geçiyor. Kaliteli ürünler ortaya çıkardığımız için iş konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Tercih edilen bir firmayız. Her yıl üretimini yüzde 20 oranında artıran firmamız bu yıl için rakamı yüzde 60’a çıkarttı” diye konuştu.

Bodrum’da çok aktifiz

İç piyasada çok talep gören bir firma olduklarını belirten Uzunoğlu şunları söyledi: “İç piyasaya odaklandık. İç pazarda çok yoğun çalışıyoruz. Özellikle Bodrum’da çok aktifiz. Bodrum’daki iş ortağımız Öz Mahmutoğulları İnşaat ile birlikte showroomumuzu geçen yıl aktif hale getirdik. Öz Mahmutoğulları, yaklaşık 30 yıldır Bodrum piyasasında güzel projelere imza atmış, güçlü bir inşaat firması. İlk yıl onların piyasaya olan hakimiyeti ve bizim de işimize verdiğimiz özen sayesinde aldığımız taleplerle Bodrum’da iyi bir ivme kazandık. 2022’de ise devam eden markalı projelerde, otel projelerinde, dekorasyon konseptli projelerde birlikte yer alarak beklentilerimizin üzerinde bir iş hacmine ulaşıyoruz. İç pazardaki bu yoğun talepten dolayı yurt dışına odaklanamıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 10-15’ini yurt dışına ihraç edebiliyoruz. Bulgaristan’da showromumuz açıldığında bu oran artacaktır. Bulgaristan’da 1 yıldır ön araştırma yapıyoruz. İnşaat sektörü çok hızlı büyüyor. Biz de bu ülkedeki mobilya ihtiyacına cevap verebilmek için showroom açmaya karar verdik” dedi.

Kendimizi yeniliyoruz

Mobilya müşterilerinin artık çok bilinçli olduğuna dikkat çeken Uzunoğlu, “Sosyal medyadan çok farklı dekorasyonlar görüyorlar. Dünyanın her tarafından çizgilerle bize geliyorlar. Müşterilerin bilinçli olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Ne istediğini bilen bir müşterinin ihtiyacına cevap verebilmek daha kolay. Farklı modeller geliştirmek bizim de gelişmemizi sağlıyor. Kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Yenilikleri takip ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılıyoruz. Fuarlar ve müşteri talepleriyle kendimizi sürekli yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.