TCMB Açıkladı: Konut Fiyatları Yüzde 29,2 Arttı

TCMB Açıkladı: Konut Fiyatları Yüzde 29,2 Arttı

Türkiye Cumhuriyeti Hedonik Fiyat Endeksi raporuna göre konut fiyatları son 1 yılda nominal bazda yüzde 29,2 reel olarak yüzde 15,5 arttı. 3 büyük şehirde fiyatların en ço arttığı şehir İzmir oldu.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Hedonik Fiyat Endeksi Ekim 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de konut fiyatları Ekim ayında da yükselişini sürdürdü ve reel getiri sağlamaya devam etti. 

EKİM AYINDA HEDONİK KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜZDE 29.2 ORANINDA YÜKSELDİ! 

Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksi raporuna göre 2020 yılı Ekim ayında Eylül ayına oranla yüzde 2,2 oranında artış gösterdi. 2019 yılının Ekim ayına oranla ise yaşanan artış yıllık bazda nominal olarak yüzde 29,2 oranında ve reel olarak ise yüzde 15,5 oranında artış gösterdi. 

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi 2020 yılının Ekim ayında da yükselişini sürdürdü. En yüksek yıllık değişim gösteren iller Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, Kilis, Adıyaman ve Gaziantep olarak öne çıkarken en düşük yıllık değişim gösteren iller ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon, Erzurum, Erzincan ve Bayburt oldu. 

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 713,50 lira seviyesine yükselirken İstanbul'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 6 bin 192,60 TL, Ankara'da 2 bin 810,30 TL ve İzmir'de ise 4 bin 253,20 TL seviyesine yükseldi. 3 büyük şehirde konut fiyatlarına en fazla zam ise yüzde 29,1 oranında konut fiyatlarına zam gelen İzmir oldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum