Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Kaç Yıl Geçerli

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Kaç Yıl Geçerli

Emlakçılık yapmak için Taşınmaz ticareti yetki belgesi zorunluluğu getirildi. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesinin geçerlilik süresi ne kadar? Emlakçılık yetki belgesi kaç yıl geçerli oluyor?

A+A-

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin yükseltilmesi, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve kayıt dışılığın yasaklanması planlanıyor. Artık yetki belgesi almayanın emlakçılık yapamayacak ve belgesi bulunmayan işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacak.

Ev, arsa ve iş yeri alıp satacak ya da kiralayacak vatandaşlar ve emlakçılar için devrim niteliğinde düzenlemeler hayata geçirildi. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır?

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edebilmek için ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmeleri adına düzenlenen belge olan yetki belgesi Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi resmi siteden alınan başvurular sonrası Ticaret İl Müdürlükleri tarafından veriliyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi başvuruları

Yetki belgesi almak isteyen emlakçıların TTBS sayfasına girip başvuru yapmaları gerekiyor. Ticaret İl Müdürlükleri sistem üzerinden gelen başvurular sonrasında başvuru yapan işletmeyi yerinde ziyaret edip, yetki belgesi şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol ediyor. İncelemeleri tamamlanan işletmelere yedi rakamdan oluşan ve il plaka koduna göre bir numara veriliyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne zaman bitiyor? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? 
Yetki belgeleri her işletme için ayrı ayrı düzenleniyor ve 5 yıl geçerli oluyor. Yetki belgesinin işletmede herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılması gerekiyor. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almayana ceza verilecek mi?

Yetki belgesiz çalışan emlakçıların tespit edilmesi durumunda ise 25 bin TL'lik para cezası uygulanacak. Yetki belgesine sahip olmayan emlakçıların çalışma izni de olmayacak. Emlakçılık yetki belgesi alacakların ise belirli kriterlere sahip olması gerekecek. Bu durumda emlak sektörü yeni bir düene kavuşacak ve hem sektörün hem de vatandaşların şikayetlerinin çözülmesi sağlanacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.