Tarlaya yatırım yapan kazanıyor

Tarlaya yatırım yapan kazanıyor

Türkiye genelindeki tarlaların ortalama fiyatının 150.000 TL, ortalama metrekare fiyatının ise 40 TL olduğunu belirten Tapu.com, tarlaların en çok satıldığı illeri açıkladı.

A+A-

Tapu.com, son dönemde satışları artış eğilimi sergileyen tarla piyasasını yorumladı.

 

Tarla satışlarının dikkat çekici bir çıkış eğiliminde olduğuna değinen Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Portföyümüzde yer alan tarlaların çoğunluğu Antalya, Afyonkarahisar, Çanakkale, Ardahan, ve Aydın illerimizde bulunuyor. En çok talep gören tarlaların ortak özelliklerine baktığımızda bu tarlaların gelişmekte olan ve yatırım çeken noktalarda yer aldığını görüyoruz” dedi.

 

Tarlaların satış fiyatlarının geniş bir yelpazede seyrettiğinin altını çizen Erşahin, “Türkiye genelindeki tarlaların ortalama metrekare fiyatı 40 TL bandında seyrediyor” diyor.

Tüm Türkiye’de satılık tarla fiyatlarındaki ortalamaya baktığımızda; Antalya, 61 TL, Gaziantep 46 TL, Trabzon 45 TL, Edirne 44 TL ve Aydın 29 TL ortalama metrekare fiyatıyla öne çıkıyor.

 

 

Tapu.com portföyü ortalama tarla metrekare fiyatları

 

 

Ortalama metrekare fiyatı

1.

Antalya

61 TL

2.

Gaziantep

46 TL

3.

Trabzon

45 TL

4.

Edirne

44 TL

5.

Aydın

29 TL

6.

Sakarya

25 TL

7.

Afyonkarahisar

14 TL

8.

Bilecik

13 TL

9.

Isparta

9 TL

10.

Samsun

7 TL

Alternatif bir yatırım aracı haline gelen tarlaların satışındaki hareketliliği yorumlayan Emre Erşahin “Tapu.com olarak, 5.000 TL ve 9.000 TL'den başlayan arsa-tarla açık artırma kampanyalarımız sayesinde ekspertiz değerinin altında tapu fırsatları sunuyoruz, bu kampanyalar sayesinde kullanıcılarımız avantajlı fiyatlarla tapulara sahip olabiliyor ve alırken kazanıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.