Tapuda Metrekare Yerine Metreküp Olacak!

Tapuda Metrekare Yerine Metreküp Olacak!

Tapu ve Kadastro genel müdürlüğü 3 boyutlu kent uygulamasına geçiyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar alacakları evi 3 boyutlu görebilecek. Bakan Kurum, "Tapularımız artık metrekare değil metreküp olacak" dedi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 3 boyutlu kent modellerini devreye sokuyor. Buna göre, satın almak istediğiniz evi tapuya gitmeden yeni sistem üzerinden 3 boyutlu olarak görebileceksiniz. Evin kaç metrerake olduğu, kaç odası olduğu, evin konumu gibi özelliklerinin hepsi sanal ortamdan görülebilecek. 

4 yılda tüm Türkiye'de uygulanacak

Yeni uygulama için çalışmalar hızlandı. Pilot uygulama Ankara Gölbaşı'nda başladı. Uygulamanın 4 yılda tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması planlanıyor. Sisteme hem e-devlet hem de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sayfasından ulaşılabiliyor. 

SMS'li bilgilendirme

Vatandaşların uygulamada kolaylık yaşamalarını sağlamak için oluşturulacak yeni senetlerle 3 boyutlu tapu dönemine geçilecek. Yeni sistemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne atılan SMS ile ilgili bilgilendirilme yapılacak. 

Metrekare değil metreküp

Uygulama hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İleride dijitalleştiğimizde üç boyutlu tapulara geçeceğiz. Artık metrekare değil metreküp olacak tapularımız. Yani alanın yüksekliğiyle birlikte." diye konuşmuştu. Kurum, QR kodlu tapulardan bugüne kadar 200 bin vatandaşın yararlandığını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.