Tapu Müdürlüğü'nden Maketten Konut Satışında Yeni Sistem!

Tapu Müdürlüğü'nden Maketten Konut Satışında Yeni Sistem!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Maketten konut satışında yaşanan mağduriyeti önlemek amacıyla yeni düzenleme hazırlıyor. Noterler ve Tapu Müdürlüğü tarafından ortak sistem kurulup mükerrer satışların önüne geçilecek.

A+A-

Maketten ev satışında mağduriyetin önüne geçmek amacıyla yeni bir çalışma başlatıyor.

2014 yılında ‘ön ödemeli’ satışla yani ‘maket ev’ satışıyla ilgili yasal düzenleme ve yönetmelikler çıkmasına karşı süren ‘mükerrer satışlar’ı önlemek amacıyla bu kez teknoloji devreye girecek. Konutların satışında noter işlemleri, anında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne haber verilecek. Yeni uygulamayla ilgili Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan TBMM Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması Alt Komisyonu’na bilgi verdi.

ORTAK SİSTEM YOLDA

Alt Komisyon Başkanı Mustafa Kendirli, “Bilişim çağındayız, noterlerin çalışma alanları da çok ciddi manada genişledi, altyapıları da çok iyi bir pozisyona geldi. İnşaat ruhsatı alınan bütün projeler bütün illerde sisteme dahil olabilir ve anlık o satışı tapuya bildirebilirler” değerlendirmesinde bulundu. Uzunoğlan, “Noterlerle bu uygulamayı nasıl hayata geçireceğimiz konusunda toplantı yaptık” cevabını verdi. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, noterler ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında ortak sistem oluşturulacak.

NOTERE UYARI GELECEK

Proje durumunda bir evin noterde satışında bilgi anında tapuya bildirilecek. Aynı ev birden fazla kez satılmak istendiğinde notere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden “Bu ev daha önce satılmıştır” uyarısı gelecek. Noterlerde dolandırıcılığı anında keşfedip gerekli önlemleri alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.