Tapu Harcı ve KDV İndirimi 2020'de de Devam Etmeli

Tapu Harcı ve KDV İndirimi 2020'de de Devam Etmeli

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' dedi.

A+A-

Zor geçen bir yılın ardından Bursa iş dünyası 2020 için iyimser bir öngörü içine girdi. Bursa iş dünyası temsilcileri, geçtiğimiz yılın ikinci yarısından itibaren ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını ifade ederek, 2020’yi toparlanma ve yeniden büyüme yılı olarak görmeyi öngördüklerini sözlerine ekledi. 

Yeni yılda bazı teşvik paketlerinin sürmesi ve yatırım ortamını iyileştirici tedbirlerin uygulanmasının önemini dile getiren iş insanları, önümüzdeki dönem özellikle istihdamın öne çıkacağını belirterek, en az yüzde 5 oranında büyümenin buraya katkı sağlayacağını savundu. İş insanları ayrıca dış politika, faizlerin düşmesi, kredi kanallarına ve finansmana kolay erişimin önemini anlattı.

TAPU HARCI VE KDV İNDİRİMLERİ 2020’DE DE SÜRMELİ

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, bir süredir yaşanan ekonomik durağanlığı hissetmeyenin kalmadığını belirterek, “Bunu gizlemenin bir manası yok. Sektörümüze gelecek olursam, hepimizin yaşadığı ve bildiği durağanlığı iliklerine kadar hisseden sektörlerin başında herhalde inşaat geliyordur diyebiliriz. Tamamımızın şahitlik ettiği gelişmeleri bir kez de benim söylememe lüzum yok. İçinden geçtiğimiz süreç, gerçekten bu iş yapanla, sonradan bu işe girenleri birbirlerinden ayırdı. Bu yönden bakacaksak, güzel bir gelişme diyebiliriz. Böylece sektör gerçek sahiplerine kaldı. Konut kredilerinde oranlarda alınan indirim kararları, can çekişmeye yüz tutmuş sektör için bir can suyu oldu. Bunun gibi 2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunun sayesinde 2019’un ortalarında başlayan toparlanma süreci 2020’de de sürecektir, buna önayak olmak gerekiyor” diye konuştu.

TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİK

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Alpay, 2019’a 2018’de meydana gelen kur manipülasyonuyla girildiğini kaydetti. Bu durumun sanayiciler için dezavantajlı durumlar doğurduğunu belirten Alpay, “Bunlara rağmen 11 aylık verilerle, ihracat rakamlarımızın artışı Türkiye genelinde yüzde 9,5, Bursa’da ise yüzde 11.82’i buldu. Bunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve kararları, hükümetin ortaya koyduğu ekonomi programları ve milletin ferasetinin birleşmesi çok önemli rol oynadı. Böylece 2019 yılının ortalarından itibaren bir toparlanma sürecine girdik” açıklamasında bulundu.

2020’DE DE DEVAM EDECEK

Yılın ikinci yarısında başlayan toparlanma sürecinin, 2020 yılında da sürecğini düşündüklerini belirten Alpay, “Hem ülkemizi etkileyen, hem de küresel anlamda ekstra bir gelişme olmazsa, faizlerin düşmesi, kredi kanallarının rahatlaması ve finansmana kolay ulaşımın sağlanacağı bir ortam bekliyoruz. Böylece 2020 yılı için öngörülen yüzde 5 büyüme hedefine ulaşabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.