Tapu Harcı İndirimi Uzatılacak Mı?

Tapu Harcı İndirimi Uzatılacak Mı?

Tapu harcı indirimi süresi 31 ekimde sona eriyor. Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum sürenin uzatılma konusunun Maliye Bakanlığı'nda olduğunu ancak kendilerinin süre uzatımına sıcak baktıklarını söyledi.

A+A-

“KDV ve tapu harcında indirim süresi 31 Ekim’de doluyor. Bu süre uzatılacak mı?” sorusuna yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “O konu Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetki alanında. Bu konuda yeni adım atılır mı bilemiyoruz. Ama biz sürenin uzatılmasına sıcak bakıyoruz, sektörün böyle bir ihtiyacı var” dedi. 

Herhangi bir uzatma kararı alınmaması halinde tapu harcı indirimi ay sonunda sona erecek. 1 Kasım itibari ile konut ve işyerleri için eski oranlar uygulanacak.

31 Ekim akşamına kadar 300 bin liralık bir ev için 4 bin 500 TL alıcı, 4 bin 500 TL satıcı olmak üzere toplamda 9 bin TL ödenecek. 1 Kasım itibari ile bu bedel 6 bin alıcı, 6 bin satıcı olmak üzere 12 bin TL'ye çıkacak.

Yeni indirim uygulaması gelecek

31 Ekim 2018 tarihten itibaren yeni bir düzenlemenin getirilmesi bekleniyor. Yeni düzenlemede sadece gayrimenkulün ilk satışlarda geçerli olacak şekilde binde 15 oranında tapu harcı uygulanacak. İkinci el gayrimenkul satışlarında tapu harcı kalıcı olarak binde 20’ye çekilecek.

Tapu randevusu

Tapu devir işlemleri için ilgili tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu müdürlüklerinde yapılacak işlemler için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya  http://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak randevu alabiliyor.

Tapuda satıcıdan istenen evraklar

- Tapu aslı veya fotokopisi
- 1 Resim
- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi
- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)
- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

Tapuda alıcıdan istenen evraklar:

- 2 Resim
- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi
- T.C. Kimlik Numarası
- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.