Sultangazi Konut Fiyatları 9 Ayda Yüzde 11 Arttı

Sultangazi Konut Fiyatları 9 Ayda Yüzde 11 Arttı

Sultangazi yükselişini sürdürüyor. Bölgede konut fiyatları 9 ayda yüzde 11 artarak 2 bin 440 TL’yi buldu…

A+A-

İstanbul’un yeni çekim merkezlerinden Sultangazi yükselişini sürdürüyor. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, bölgede konut fiyatlarının 9 ayda yüzde 11 artış gösterdiğini söyledi.

Erilkun, “Sultangazi’de satılık konutta 9 ay önce 2 bin 200 TL olan metrekare fiyatları yüzde 11 oranında artışla 2 bin 420 TL seviyesine çıktı. Kısa bir zaman öncesine kadar 120 bin- 150 bin TL arasında değişen konut fiyatları 600 bin TL’ye yükseldi” dedi.

Erilkun, kiralık konutta ise metrekare fiyatı 23 TL civarında seyrediyor’ diye konuştu. Bölgenin en önemli üç özelliği, konumu, yeni projeye uygun bakir alanları ve kentsel dönüşüm kapsamına alınabilecek çok karlı ve gözde lokasyonların bulunması diyen Erilkun, En büyük belediye binasının ve Çağlayan Meydanı’nın iki katı büyüklüğünde bir meydanın bölgede yapılmasıyla ilk modernizasyonun başlayacağını hatırlattı.

 Hakan Erilkun şunları söyledi: “İstanbul Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve iki ayrı fakültenin buraya alınma kararı ile bölgenin niteliksel gelişimi hızla yükselecektir. Bölgenin tek olumsuz yönü olan ve 10 kilometrekarelik bir alanı alan eski taş ocakları da bu hızlı gelişimle beraber faaliyetine son verecektir. Bölgedeki bu hızlı gelişimin tamamlanmasının son halkası ise metro olacak. Zira henüz üç noktada olduğu düşünülen Sultangazi, Vezneciler’den başlayan yeni metro hattının bu bölgeye 2019’da ulaşmasıyla asıl değerine ulaşacaktır. 15 istasyondan oluşan bu yeni metro hattı ile Sultangazi – Beyazıt arasındaki mesafe sadece 19 dakikaya inecek. Yeni İstanbul’un yeni çekim merkezi üçüncü havalimanına ve Kanal İstanbul’a sadece 10 dakika uzaklıkta olan Sultangazi olacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.