Su Yalıtımı Temelden Başlamalı

Su Yalıtımı Temelden Başlamalı

Binaların depreme dayanıklı kalması için su izolasyonunun temelden yapılması gerektiğine dikkat çeken Haki İzolasyon'un ikinci kuşak temsilcisi Dağhan Kuş, temele su yalıtımının muhakkak yapılması gerektiğini ve bu işin geri dönüşünün olmadığını söyledi.

A+A-

Kaporta boya işiyle uğraşan Haydar Kuş, kendi evinin havuzu için yalıtımı için araştırınca akrilik bir ürün keşfetti. Ürünün başarılı olduğunu görünce su yalıtımı sektörüne girmeye karar verdi. Bir süre uygulama işleri yapan Haydar Kuş, 2002 yılında Haki İzolayon’u kurdu. 2014 yılında ise şirketin ikinci kuşak temsilcisi Dağhan Kuş, şirkete dahil oldu. Dağhan Kuş, öğrencilik döneminden itibaren hep işin içinde olduğunu ve çekirdekten yetiştiğini belirterek, askerlik sonrası ise şirketi nasıl daha ileriye taşırızın mücadelesine giriştiğini söyledi.

Suyun temas ettiği her yerdeyiz

Haki İzolasyon olarak bir inşaatın temelinde, perde betonunda, ıslak haciminde, terasında, balkonunda, çatısında, deposunda, havuzların denge tanklarında ve suyun temas ettiği her yerde olduklarını belirten Dağhan Kuş, bu bağlamda sahada yetişmiş 8 personellleri olduğunu ifade etti. Kuş, "Bu sayı bizim için yerterli çünkü makineleşmeye girdik. Bunun yanında tüm personelimizin meslek yeterlilik belgesi vardır. İş güvenliğine özellikle dikkat ederiz. İşimizi şansa bırakmayız" dedi.

Ürettiklerimizi satmaya başlayacağız

Haki izolasyon olarak aynı zamanda üretim yaptıklarını ve ürettikleri ürünlerin bugüne kadar satışını yapmadıklarını sadece kendi işlerinde kullandıklarını belirten Kuş, "Bu durumu bu sene değiştirmek istiyoruz. Açacağımız yeni üretim tesisi ile artık ürettiklerimizi satmaya başlayacağız. Çünkü çok fazla firmadan bu yönde bir talep alıyoruz. Bunun için bir marka tescil sürecine girdik. Bunun yanında polyurea işine girme düşüncemiz var. Bunun için farklı bir ekip kuracağız. Bu uygulama izolasyonun en üst seviyesi diyebilirim. Talep eden müşterilerimize bu seçeneği de sunmuş olacağız" diye konuştu.

Bahanelere sığınmıyoruz

Şirket olarak hiçbir zaman baheneye sığınmadıklarını ve her zaman çözüm odaklı çalıştıklarını belirten Kuş, şunları söyledi: "Bizden kaynaklı olsun ya da olmasın yaptığımız işin arkasındayız. Bilinçli olarak çalışıyoruz. Bizim işimizin başı temizliktir. Vakumlu makinelerimiz var. En ufak bir tozun bile kalmasını istemiyoruz. Biz kazım esnasında bile orada oluyoruz. Zemine özellikle bakıyoruz. Çünkü deprem ülkesiyiz ve su yalıtımının temelden yapılması çok önemli.  İnşaat bittikten sonra banyosunda, çatısında tekrardan iolasyon işini yapabilirsin ama temelde yapamazsın. O nedenle temel yalıtımı en başından yapılması ve buna uygun da malzeme kullanılması gerekir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum