Sorumluluk Almadan İnşaat Öğrenilmez!

Sorumluluk Almadan İnşaat Öğrenilmez!

Küçük yaşlardan beri inşaat sektörü içerisinde olduklarını ifade eden Gültekin Pera İnşaat'ın kurucuları Mustafa Gültekin ve Muhammet Gültekin, "Sorumluluk almadan inşaatı öğrenmek mümkün değil. İnşaat yapmaya başladıktan sonra öğrenmeye başladık” dedi.

A+A-

İzmir’in en kalabalık inşaatçı ailelerinden olan Gültekinler’in 2. kuşak temsilcilerinden Mustafa ve Muhammet Gültekin kardeşler 2016 yılında Gültekin Pera’yı kurarak ticaret hayatına atıldı. 2017 yılında ilk inşaatının temellerini atan Gültekin Pera, 200’ün üzerinde bağımsız bölüm inşa etti.

Gültekin Pera’nın ortaklarından inşaat mühendisi Mustafa Gültekin profesyonel iş hayatına 23 yaşında başladı.

mustafa-gultekin-kimdir.jpg

Sorumluluk aldığımızda öğrenmeye başladık

Küçüklüğünden beri inşaatın içerisinde olduğunu belirten Mustafa Gültekin, “5-6 yaşlarında inşaatta kumda oynardık. Haftasonlarında, yaz tatillerinde inşaata giderdik. 5. sınıftayken gittiğim okulun yanında babam bir inşaata başlamıştı. Okuldan çıktıktan sonra inşaata bekçi Kemal abinin yanına giderdim. Babam beni okuldan değil inşaattan alırdı. İnşaatın tozunu çocukluktan yuttum. Bu alana profesyonel olarak 2017 yılında başladım. Babam Niyazi Gültekin’in hem maddi hem de manevi desteğiyle 2017’nin eylül ayında Gültekin Pera Ulukent projemizin temellerini attık. Babam, öğrenmemiz için küçüklükten beri bizi inşaata götürürdü ama bir sorumluluk almadan inşaatı öğrenmek mümkün değil. Biz 2017 yılında sorumluluk alıp inşaatı yapmaya başladığımızda öğrenmeye başladık. Şu anda yaptığımız inşaatlar ciddi tecrübeler gerektiriyor. Büyük bir çaba göstererek, babamızın da desteğiyle tüm projelerimizi tamamladık” dedi.

Zamanında ve eksiksiz teslim ettik

2018 krizinde çok büyük zorluklar yaşamalarına rağmen projelerini zamanında ve eksiksiz olarak teslim ettiklerini belirten Gültekin şu şekilde devam etti: “2017 yılında inşaata başladığımızda piyasalar çok iyiydi. 2018’in ikinci yarısından 2019’un ikinci yarısına kadar çok sert bir kriz yaşadık. Bu krizin ilk inşaatımıza denk gelmesi beni inşaattan soğuttu. Çok zor günler yaşadık. 3 ay boyunca satış ofisine bir tek kişinin gelmediğini hatırlıyorum. Kriz zamanında verdiğimiz taahhütlerden hiçbir taviz vermeden projemizi zamanında tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Verip de yerine getirmediğimiz sözümüz olmadı.”

muhammet-gultekin-kimdir.jpg

İlk projemiz ustalık projemiz oldu

1996 yılı İzmir doğumlu Muhammet Gültekin üniversite eğitimi devam ederken ticarete atıldı.

Şirketin ağırlıklı olarak satış-pazarlama ve satın alma süreçlerini yürüten Gültekin, “2017 yılında inşaata başladığımızda herşey güllük gülistanlıktı. Döviz kurları ve faiz oranları düşüktü. İnşaata başladıktan sonra kriz patlak verdi. O dönemde çok zorlandık ancak acemiliğimizi çok kısa sürede atlatıp ilk projemizde ustalığa ulaştık. Biz de acemilik çok kısa sürdü. Her ne kadar doğduğumuz günden bu yana inşaat ile haşır neşir olsak da işin sorumluluğunu aldıktan sonra apayrı bir boyut kazanıyor. Bu sorumluluğa alışmamız çok kısa oldu. 6-7 ayda acemiliğimizi attık, işe 4 elle sarıldık ve projemizi bitirdik” dedi.

Piyasanın en iyi ve en kötü şartlarını gördük

“İnşaata başladığımız günden bu yana atlatmadığımız zorluk kalmadı”diyen Muhammet Gültekin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “30 yıllık müteahhitin yaşadıklarını biz 5 yılda yaşadık. Piyasanın en kötü şartlarına da en iyi şartlarına da şahit olduk. Cumhuriyet tarihinin en düşük konut kredisi olan 0,64 faizi oranını da gördük, aylık yüzde 3’leri bulan faiz oranlarını da gördük. Dövizin bir günde yüzde 30 arttığını gördük.”

Gültekinler İzmir’de markalaştı

Gültekin ailesinin 1975 yılından bu yana İzmir’de kaliteli konut ürettiğini belirten Gültekin, “Babamın dayıları 1970’li yılların başında Ankara’da inşaat işine girdiler. İklim koşulları inşaata elverişsiz olduğu için 1975’li yıllarda İzmir’e geldiler. Geniş bir aileye sahibiz. İlerleyen yıllarda ailenin diğer fertleri de İzmir’e taşınıp inşaat işine girdi. İzmir’de 20’nin üzerinde Gültekin firması var. Büyük bir kısmı işini çok kaliteli yaptığı için Gültekinler İzmir’de markalaştı. Bu markalaşmanın bize avantajları oldu. Gültekin kalitesini bir adım daha ileriye taşıma hedefindeyiz. Zirveye çıkmak ne kadar zorsa zirvede kalmanın da o kadar zor olduğunu biliyoruz. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin bize olan güvenini korumak, hatta daha yukarıya taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

700 konut üretecek

Hedefledikleri projelerle ilgili de bilgi veren Gültekin son olarak şunları söyledi: “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız 700 konutluk projelerimiz var. Ulukent’te 18 konutluk butik bir projenin temelini attık. Çiğli’de 164 konutluk bir projeye bu yıl içerisinde başlayacağız. Güzelbahçe’de 10 villalık bir projeye daha bu yıl başlayacağız. Bu projelerimizi tamamladıktan sonra Bayraklı’da 250, Ulukent’te 101 dairelik 2 yeni projeye daha başlayacağız. Piyasa güven verdiğinde sırasıyla bu projelerimizi hayata geç

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.