Sönmez'den Holding'ten Bursa'ya dev sağlık yatırımı	.

Sönmez'den Holding'ten Bursa'ya dev sağlık yatırımı .

Eğitimden sağlığa pek çok alanda Bursa'ya önemli katkılar koyan Sönmez Ailesi, Acemler'de inşa edilecek Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi için geçen yıl Sağlık Bakanlığı ile 50 milyon liralık bağış protokolüne imza attı.

A+A-

Acemler'deki Merkez Komutanlığı'nın arazisi sit alanından çıkarılırken, Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan mutabakatın ardından devri gerçekleşen 129 dönümlük arazide Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin yapımı için gerekli tüm işlemler tamamlandı.

Genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastalıkları ile onkoloji hastanesi olmak üzere three ayrı dalda hizmet verecek 750 yataklı dev sağlık üssünün temeli bugün saat 12.30'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılacağı törende atılacak.

YATAK SAYISI 900'Ü AŞACAK

Kent merkezindeki hasta yatağı ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak sağlık kompleksi yoğun bakım yataklarıyla birlikte 900'ü aşkın yatağa sahip olacak. Bursa'nın en büyük ikinci hastanesi olacak komplekse mevcut Çekirge Devlet Hastanesi, Zübeydehanım Doğumevi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi taşınacak. 2019'da hizmete alınması planlanan otel konforundaki hastane 230 milyon liraya mal olacak.

Gürsu, Kestel Devlet Hastaneleri ile birlikte kentin batısında bulunan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi tamamlandığında, kent merkezindeki hastane ihtiyacı giderilmiş olacak ve İstanbul Yolu'na Devlet Hastanesi yapılması için düğmeye basılacak.

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez

NE İLK NE DE SON...

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Celal Sönmez, Bursa'da milyonlarca kişiye sağladığı istihdamın yanı sıra bugüne kadar çok sayıda hayırlı projeye imza attı. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Ali Osman Sönmez Uludağ Üniversitesi Yüksek Okullar Kampusu, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Ali Osman Sönmez İmam Hatip Lisesi, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ali Osman Sönmez Uludağ Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu, Celal Sönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Celal Sönmez Spor Lisesi, Cemil Sönmez İnegöl İlk ve Ortaokulu, Necmiye Sönmez Kurşunlu Halk Sağlığı Merkezi ve Ümran Sönmez Medikal Onkoloji Kliniği'ni yaptırarak devlete bağışladı.

Türkiye'nin en trendy sağlık üssü Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, Acemler'de bulunan Merkez Komutanlığı arazisinde yükselecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.