Silivri'de Ruhsatsız 71 Bina Yıkıldı

Silivri'de Ruhsatsız 71 Bina Yıkıldı

Silivri Belediye başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'de ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binanın 71'inin yıkıldığını, 99 tanesi hakkında yasal işlemlerin devam ettiğini söyledi.

A+A-

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, pandemi nedeniyle ertelenen “Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı”nı basın mensuplarının katılımıyla düzenlendi. Başkan Yılmaz, “Memleketi, dini, inancı, ideolojik görüşü ne olursa olsun herkesle kucaklaşmak istediğimi söylemiştim. Herkese eşit bir yönetim, hizmet alana da hizmet verene de eşit bir belediye başkanı olacağım” diye konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, basın mensuplarıyla buluşarak “Hizmette 1.Yıl Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan, Emre Sarısaltıkoğlu ve Hasan Solak katıldı.

Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: ''Deprem gerçeğine bağlı olarak, İhmal edilen hasarlı binalardaki çökmelere, zaman zaman televizyonlarda seyrederek şahit oluyoruz. İlçemizde böyle bir acıya mahal vermemek, can ve mal güvenliğini korumak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı bulunan hasarlı binalar başta olmak üzere, kaçak, ruhsatsız ve metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, deprem hasarlı olduğu tespit edilen ve bakanlık tarafından mülk sahiplerine verilen yasal süre içerisinde yıkılmayan 22 binamız vardı. Bu binalardan 21 tanesinin yıkımını gerçekleştirdik. Ayrıca, Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir. Bir diğer konu da, sizlerden oldukça şikâyet gelen metruk binalar konusu. ‘Uyuşturucu Eylem Planı’ kapsamında, madde bağımlıları tarafından suiistimal edilen, 131 metruk bina tespit ettik. Bunların 82 tanesinin yıkım işlemi tamamlandı. Geriye kalan 42 metruk binayı da, canlı girişine kapatılarak kullanılamaz hale getirdik.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.