Sıfır ve İkinci El Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfır ve İkinci El Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

;Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile sıfır ve ikinci el konutlarda satışlar artış gösterdi. Peki sıfır veya ikinci el konut satın alırken neye dikkat edilmeli? Ayrıntılar haberimizde...

A+A-

Konut satış rakamları her geçen gün yükselmeye devam ederken yaşanan artışı değerlendiren uzmanlar ev sahibi olmak isteyen kişileri uyardı. 

SIFIR VE 2.EL KONUT ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELER? EV ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER! 

Tapu Sicil Müdürlüğü'nü ziyaret ederek evin tapu kayıtlarını inceleyin. Tapunun üzerinde ipotek, haciz, vergi borcu ya da aile şerhi olup olmadığı incelenmelidir. 

Ev alırken dolandırılmamak için mutlaka tapuda kimin ismi yazıyorda para ödemesini o kişinin hesabına banka yolu ile gerçekleştirin. Başka bir kişiye elden para ödemesi yapmayın. 

Banka yolu ile ev sahibi olmak isteyen kişinin yapacağı ödemede mutlaka açıklama bölümüne taşınmaza ait bilgiler yazılmalı, konut satışı için ödeme yapıldığı ifadesine yer verilmelidir. 

Satın aldığınız evin aidat borcu olup olmadığını inceleyin. Kişinin daha önceki aidat borcu için yasal yükümlülüğü bulunmamakla beraber yaşayacağınız binada sorun yaşamamak adına apartman yönetiminden borcu yoktur yazısı alınması önerilmektedir. 

 

Türkiye'nin deprem riski her geçen gün artarken ikinci el konutlar için depreme dayanıklılık belgesi gündeme gelmiştir. Bu nedenle ikinci el konut alacak kişilerin özellikle de 20 yaş ve üzeri binalarda deprem dayanıklılığı da sorgulanmalıdır. 

Satış vaadi sözleşmesi imzalanırken sıfır konutlarda evin brüt ve net metrekare bilgilerine yer verilmelidir. 

Sıfır konutlarda bina tamamlama sigortası artık zorunlu hale getirilmiş olup bu sigortanın olup olmadığı incelenmelidir. 

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nedeni ile mağdur olmamak amacı ile satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh ettirilmesi önerilmektedir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.