Seyrek’te Emlak Sektörü Yeniden Hareketlendi: Talep 10 Kat Arttı

Seyrek’te Emlak Sektörü Yeniden Hareketlendi: Talep 10 Kat Arttı

Bakırçay Üniversitesi’ne rektörün atanmasından sonra Seyrek emlak piyasası yeniden canlandı. Gelecek yıl eğitime kaldığı yerden devam edecek olan Bakırçay Üniversitesi rektörün atanmasından sonra talep de arttı. Country Plus proje ortağı Serdar Işıldar re

A+A-

Gediz Üniversite’sinin kapanmasının ardından konut piyasasında bir durgunluk yaşayan Seyrek, Bakırçay Üniversitesi rektörünün atanmasıyla birlikte yeniden canlanıyor. Rektörün atanmasıyla birlikte bölgeye olan talep 10 kat arttı. Bölgede yatırımı bulunan müteahhitler de rektör ile görüşüp üniversite takvimi ve öğrenci potansiyeli hakkında bilgi aldıktan sonra yatırımları hız vermeyi planlıyor. Seyrek’te yüzlerce konut üreten Country Plus’ın proje ortakları Serdar ışıldar ve Ferruh Örel bölgedeki son durum ile ilgili bilgiler verdi. Serdar Işıldar rektörün atanmasıyla bölgeye olan talepte ciddi bir artış olduğunu belirtirken, Ferruh Örel Seyrek’in tercih edilmesinin en büyük nedenini ‘konut fiyatlarının düşük olmasına rağmen kira gelirinin yüksek olması’ olarak açıkladı.

1 yılı aşkın bir süredir üniversitenin kapalı olduğunu ifade eden Sertürk inşaat yönetim kurulu başkanı ve Country Plus projelerinin ortağı Serdar Işıldar, “Üniversitenin kapanması bu bölgeyi ister istemez etkiledi. Konut kiralamaları durdu. Ama gerçek yatırımcı buranın potansiyelini gördü. Bu bölgedeki potansiyeli gören yatırımcılar daire alma konusunda çok da geri durmadı. Nasıl olsa üniversite açılacak, açılmasa bile bu bölge gelişmeye açık mantığıyla yatırım yapmaya devam ettiler. Biz üniversitenin kapanmasının ardından projelerimizin satışını tamamladık. Hatta üniversiteye rektörün atanma haberi gelmeden yeni bir projeye başladık.  Bu projemizdeki dairelerimizin bir kısmını sattık.

REKTÖR ATANDI, TALEP 10 KAT ARTTI

Uzun süredir üniversiteye rektör atanmasını beklediklerini belirten Serdar Işıldar, “Uzun bir süre sonra nihayet rektör atandı. Rektörün atanması haberinden sonra bizleri arayıp konut ve ticari alanların kiralanması ve satın alınması konusunda bilgi isteyenlerin sayısı 10 kat arttı. Halen talepler geliyor. Yatırımcılarımız bizleri arayıp üniversitenin durumunu soruyor. Bu sene yatay geçişle öğrenci alınır mı, gelecek seneye mi açılır? Bunu bizde bilmiyoruz. Menemen belediye başkanımız ve Seyrek’te yatırımı bulunan diğer müteahhit arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki günlerde rektörü ziyaret edeceğiz. Okulun açılış takvimi ile ilgili bilgi alacağız. Birlikte nasıl Seyrek’i daha iyi noktaya taşıyacağımızı konuşacağız. Rektörümüzün de önerileri doğrultusunda Seyrek’in ihtiyaç duyduğu projeler geliştireceğiz” dedi.

Işıldar sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İlk günden beri söylüyorum. Buradaki üniversite taşınmazını ve üniversitenin 2 katı büyüklüğündeki arazisini çuvala koyup götürecek halleri yok. Yatırımcılar da bunu biliyor. 1-2 yıl sonra buradaki gayrimenkullerin değerinin çok artacağını öngörenler şimdiden gelip buradan daire ve ticari alan satın alıyor. Rektörün atanması yatırımcıların kuşkusunu da gidermiş oldu. Üniversitenin kapanmasının ardından bile burada bir değer kaybı olmadı.”

SEYREK’İN TEMEL SORUNU KONUT DEĞİL TİCARİ VE SOSYAL ALAN

Öğrencileri Seyrek’te tutmak ve yaşam alanı olmasını sağlamak için ticari ve sosyal projelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Işıldar, “Buradaki üniversitesinin devlet üniversitesine dönüşmesi Seyrek için bir avantaj. Özel üniversitede gelir durumu daha yüksek öğrenciler okuduğu için İzmir merkezinde kalmayı tercih ediyorlardı. Ancak Anadolu’nun her ilinden buraya gelecek öğrenciler üniversiteye yakın oturmak isteyeceklerdir. Bu durum Seyrek’teki konut talebini artıracak. Ancak Seyrek’in asıl sorunu konut değil ticari ve sosyal alan eksikliği. Biz Suite ve Vitrin projemizde çarşı projeleri yaptık. Toplam 35 mağazadan oluşuyor. Hedefimiz burada öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayacağı canlı ve cıvıl cıvıl bir yaşam alanı oluşturmak. Seyrek’te bunun gibi daha çok çarşı ve sosyal alana ihtiyaç olacak. Bu projelerimizde profesyonel bir kiralama yapacağız. Pizzacısından, kafesine, büfesine ve yeme içme mekanlarına kadar öğrencinin ihtiyaç duyacağı her şey olacak. Bu ihtiyaçları karşıladığımızda öğrenci Çiğli veya Karşıyaka’ya gitmek zorunda kalmayacak.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜK DAİRELERE TALEP ARTTI

Son dönemde 2+1 ve 3+1 büyük dairelere de talelerin arttığını belirten Işıldar şu sözleri dile getirdi, “Sadece yatırım için değil oturmak için de tercih edenlerin sayısı artıyor. Bu durum bizi sevindiriyor. Bu talepleri göz önünde bulundurup önümüzdeki projelerde bu talepler doğrultusunda büyük dairelere de yer vermeyi planlıyoruz.”

YATIRIMCILARIN SEYREK’İ TERCİH ETMESİNİN EN BÜYÜK NEDENİ…

Country Plus ortaklarından Ferruh Örel ise Seyrek’in yatırımcılar tarafından tercih edilmesinin sebebini şu sözlerle açıkladı, “Seyrek hala ciddi bir yatırım bölgesi. Seyrek’te fiyatlar İzmir ortalamasına oranla gayet uygun. Yatırımcıların Seyrek’i tercih etmesinin en büyük nedeni konutların daha düşük fiyatta olmasına rağmen kira değerlerinin daha düşük olmaması. Okul kapalı ama öğrenci geldiğinde Seyrek dolacak. Türkiye’nin tüm üniversite bölgeleri zaten çok hızlı gelişiyor. Üniversite başlayınca buradaki ivme tersine dönecek. Şu anda yatırım yapmak kazandırır. Şu anda başladığımız inşaat 2018 yaz sonunda bitecek. Şu anda yatırım yapan biri okulun kapalı olduğu bir döneme değil açık olduğu bir döneme yatırım yapmış oluyor. Dairesini teslim aldığında da hemen kiraya verebilecek.”

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.