Zorlu Holding CEO'su: İster 150 Kat Yaparız, İster 2 Kat

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, "60 katlı değil. İster 150 kat yaparsın, istersen 2 kat yaparsın. Oradaki emsali uygulayacağız. Ama 60 kat diye bir şey yok" dedi.

İzmir'in Konak ilçesinde eski bir alışveriş merkezi ile eski tütün depolarının bulunduğu 3 bin 532 metrekarelik alana inşa edileceği öğrenilen gökdelen projesi, kentte tartışma başlattı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, kentin merkezine bu kadar yüksek binaların inşa edilmesinin doğru olmadığı belirterek, projeye karşı çıktı. Ancak 186 metre yüksekliğinde 60 katlı olacağı öne sürülen projeye dair bilgi veren şirketin CEO'su Ömer Yüngül, "Projenin her şeyi hazır. Ancak ne zaman başlayacağımız belli değil" dedi. İddia edildiği gibi inşaatın 60 katlı bir gökdelen olmayacağını da ifade eden Yüngül, "60 katlı değil. İster 150 kat yaparsın, istersen 2 kat yaparsın. Oradaki emsali uygulayacağız. Ama 60 kat diye bir şey yok" dedi.

KEMAL ZORLU: BU PROJEYLE ALAKAMIZ YOK

Zorlu tarafından yapılan açıklamada proje ile ilgili olarak bir ortaklığın söz konusu olmadığını, isim benzerliği sebebiyle ilişkilendirildiklerini düşündüklerini belirtti. Yazılı açıklamada şunlara yer verildi: “İzmir’in, Konak İlçesi Pasaport mevkiindeki Pastel AVB ve eski tütün depolarının bulunduğu alana yapılması planlanan 42 katlı gökdelen projesi, son günlerde gündemin önemli maddelerinden biri haline gelmiştir. Zorlu Holding tarafından gerçekleştirilen bu proje ile ilgili olarak tarafımıza müracaat edilip, bilgi alınmak istenmektedir. Güçbirliği Holding ve Mazhar Zorlu Holding olarak, pasaportta gerçekleştirilecek projede herhangi bir ortaklığımız sözkonusu değildir. Bu konu ile ilişkilendirilmemiz, sadece isim benzerliğinden kaynaklanmaktadır. Farklı değerlendirmelere muhatap olmamak adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz”

Projeler Haberleri

Fenercioğlu İzmir'de 2 Bine Yakın Konut İnşa Edecek!
BESA Holding Ankara'da 4 Büyük Projeye Başlıyor
Mistral GYO'dan Yeni Proje: Kumsal Boyalık
Forum Göztepe Projesinin İnşaatı 2 Ay İçerisinde Başlıyor
İş GYO'dan Tuzla'ya 1.115 Konutluk Yeni Proje