Yüzde 10 Emsal Artışı Yüzde 25'e Çıkabilir!

Bayraklı Beledyesi'nin Yüzde 10 emsal artışını yeterli görmeyen İzmir Depremzedeleri Derneği tepki gösterdi. Büyükşehir belediye başkanı Soyer konuya el attı. İZDEDA başkanı Özkan, "Talebimiz yüzde 30 emsal ancak en az yüzde 25 ile anlaşabiliriz" dedi.

Her fırsatta depremzedelerin sorununu ancak yüzde 30'luk emsal artışının çözebileceğini belirten depremzedeler, Bayraklı Belediyesi'nden gelen yüzde 10 'emsal artışı' kararına tepki göstermiş, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise emsal artışı kararını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte aldıklarını ifade etmişti.

Depremzedeler yüzde 10 artışın kabul edilemeyeceğini belirtirken alınan karar ile ilgili "çocuk kandırmasınlar" eleştirilerinde bulunmuş ve 9 Ekim günü İzmir Büyükşehir Belediye Binasına yürüme kararı almıştı.

SOYER DEVREYE GİRDİ

Yaşanan tartışmalar sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremzedelerin yasal temsilcisi olan İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ile bir araya geldi. Emsal artışı konusundaki tepkilerini anlayabildiklerini belirten Soyer, depremzedelerden Büyük Belediyesi Meclisinin ilk oturumuna kadar (11 Ekim) süre istediği öğrenildi.

SOYER SÜRE İSTEDİ, YÜRÜYÜŞ ERTELENDİ

Görüşme ile ilgili Ege'de Sonsöz'e konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan görüşmeden mutlu ayrıldıklarını belirtirken, "Tunç Başkanımız ile görüşmemiz çok verimli ve güzel geçti. Kendisi her zaman depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve dertlerimizi bilen birisi. Emsal artışı konusunda da bizim endişelerimizi anlıyor ve buna göre bir yol haritası çizecektir. Bizler hiçbir zaman kar etme peşinde olan insanlar ya da o veya şu partiye karşı olan insanlar değiliz. Bizler sadece depremzedeyiz. Tunç Başkanımız da bu sorunumuzu görerek bizlerden 2-3 gün daha konuyla ilgili çalışma yapmak ve emsal artışı ile ilgili revize yapmak için süre istedi. Bizim talebimiz yüzde 30 emsal artışıydı, ancak biz bu süreçte en az yüzde 25 emsal üzerinde anlaşabileceğimizi düşünüyoruz. Biz de başkanımızın isteği ve konuya pozitif yaklaşımı nedeniyle yürüyüşümüzü erteleme kararı aldık. Tunç Başkan konunun 11 Ekim’de gerçekleştirilecek mecliste gündeme geleceğini belirtti. Bizde depremzedeler olarak o gün meclis salonundaki yerimizi alacak ve gelişmeleri yakinen takip edeceğiz" dedi.

EMSAL ARTIŞI KENT GENELİNDE GEÇERLİ OLACAK

'Emsal artışı' kararının sadece Bayraklı ilçesi için sınırlı olacağı iddialarını da yalanlayan Özkan, "Tunç Başkan ile verilecek artışın Bayraklı ile sınırlı olacağı yönündeki iddiaları konuştuk. Kendisi bize böyle bir şeyin olmadığını emsal artışını İzmir'in genelinde uygulanacağını belirtti. Tüm depremzedelerimiz bu artıştan faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Egedesonsöz

İmar Haberleri

İnciraltı'nda 2.2 Milyon Metrekare Alan Kamuya Terk Edilecek
İnciraltı'nda 18 Uygulaması Başladı!
Buca'da 65.655 Metrekarelik Araziye Konut+Ticaret İmarı!
Narlıdere'de 243 Dönümlük Rezerv Alanın Parselasyon Planı Askıya Çıktı
Kanal İstanbul'un İmar Planı İptal Edildi