Taksim Yeni AKM İhalesi Ne Zaman?

Taksim'de yıkılan eski Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yerine yapılacak yeni AKM binası için 2 ay içerisinde yapım ihalesine çıkılacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başkanı Ergün Turan 6 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından projesi açıklanan Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yeni binasının yapımı için iki aya ihaleye çıkacaklarını söyledi.

AKM binasının 2008’den bu yana kullanılmadığına dikkat çeken Turan, yeni AKM binasının tasarımı ve mimarisi ile gelecek nesillere miras kalacak dedi.

2019'da hizmete açılması planlanan Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımları tamamlanmak üzere. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan yeni AKM binası, opera binasına dönüştürülecek.  Yeni AKM binasında 2 bin 500 kişilik opera, konser ve tiyatro salonu, kütüphane, sinema, kafe, tasarım dükkanları ve restoranlar yer alacak.

Model ve tasarım açısından iddialı bir proje inşa edeceklerini belirten Toki Başkanı Ergün Turan, projenin içinde barındırdığı donatılar ile dünyaya örnek olacak dedi.

İhale Haberleri

Aliağa Samurlu'da 85 Milyon TL'lik Arsa Satışa Çıkarıldı
Bayındır Belediyesi 28 Taşınmazı Satışa Çıkarıyor!
TOKİ, Bodrum'daki Arsaların Fiyatını 1,3 Milyar TL Düşürdü
Basmane Çukuru 75 Milyon Dolara Satışa Çıktı!
TOKİ'den İzmir'de 212 Milyon TL'ye Satılık 6 Arsa