Sivas'ta Eski Sanayi Sorununa Kentsel Dönüşümlü Çözüm!

Belediye ve Mülk sahiplerinin karşılıklı itirazları sonucu yıllardır çözüme kavuşturulamayan eski sanayi sorununda sona yaklaşılıyor. Belediye sorunu çözmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını hakem tayin etti.

Belediye ile bazı mülk sahiplerinin anlaşması ve muvaffakat vermeleri üzerine yapılan yıkımlarla mezbelelik hale gelen eski sanayide diğer mülk sahiplerinin itirazları devam ediyor. Bir taraftan muvaffakatname veren mülk sahiplerinin hak talepleri, diğer yandan dükkanlarını vermek istemeyen Mülk sahiplerinin itirazları karşısında iki ateş arasında kalan Belediye sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını hakem tayın etti. Konu ile ilgili bilgi aldığımız Belediye Başkanı Sami Aydın, eski sanayinin kentsel dönüşüm ile halledileceğini söyledi. 

Başkan Aydın "Eski sanayi konusunu Çevre ve Şehircilik bakanlığına sunduk. Bakanlar kurulunun onayını bekliyoruz. Yani eski sanayi bölgesini kentsel dönüşüme sokarak burada ki sorunu çözmüş olacağız sonuna yaklaştık. Bakanlar kurulunun onayı ile başlayacağız." dedi.

Kentsel Dönüşüm Haberleri

Maliye 'Mesken Kiralarında Yüzde 20 Stopaj' İddialarını Yalanladı
Örnekköy 3. Etap Projesi Çözüme Kavuştu, İnşaatlar Devam Edecek
İzmir'de Kentsel Dönüşüm Değil, Kentsel Değişim Olmalı
Özgener'den Hükümete Kentsel Dönüşüm Çağrısı
Kentsel Dönüşüm İçin Rezerv Alanlar Belediyelere Devredilmeli