Rusya'daki 1.6 Milyar Dolarlık İhaleyi Rönesans Holding Kazandı

Gazprom’un Sibur Holding ile birlikte yapacağı dünyanın en büyük ikinci gaz işleme tesisleri ilk aşamasının inşaat ihalesini Rönesans Holding kazandı. İnşaat ihalesinin bedeli 98 milyar ruble (yaklaşık 1,6 milyar dolar) olduğu öğrenildi.

Turkrus.com'a konuşan  Rönsesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, "Dünya çapında böylesine önemli bir projeyi bir Türk şirketi olarak kazanmanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Rusya'da gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden biri olacak" dedi.

Gazprom tarafından yapılan açıklamaya göre, Amur Gaz İşleme Tesisi’nin (GPP) inşaatına ilişkin anlaşma St. Petersburg’da yapılan ekonomik forum sırasında imzalandı. 

Anlaşmaya Gazprom Başkanı Aleksey Miller’in de katıldığı törende Gazprom ile Sibur Holding tarafından anlaşma imzalanırken, projenin inşaatını  Rönesans Holding’e bağlı Rönesans Heavy Industries’in gerçekleştireceği açıklandı.  Projenin inşaat yönetimini, işveren olan Sibur Grup’a bağlı NIPIGAZ yapacak.

Proje, Rusya’nın en büyük gaz işleme tesisi olacak. Yıllık kapasitesi 42 milyar m3 olarak belirlendi. Doğalgaz ilaveten tesise etan, propan, butan ve helyum gazı üretilecek. 

Son yıllarda gündemde olan en büyük sanayi yatırımlarından olan proje için dünya çapında pek çok şirket ihalede yarıştı. İpi Rönesans göğüsledi.

Kaynak: TürkRus

İhale Haberleri

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden İzmir'de 390 Milyon TL’lik Kat Karşılığı İnşaat İhalesi
TOKİ İzmir'de 24 Arsayı 654 Milyon TL'ye Satışa Çıkardı
SGK'dan Karşıyaka'da 140 Milyon TL'ye Satılık Arsa
İnciraltı'nda 874 Milyon TL'ye Satışa Çıkan Arsayı İzka İnşaat 445 Milyon TL'ye Aldı
İzmir Valiliği Kentteki 13 Yapının Hurda Karşılığı Yıkımı İçin İhaleye Çıktı