Parsel Sorguda 2018 Satışları Açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ekranındaki Analiz menüsüne 2018 yılı verileri kullanıma açıldı.

Konuya ilişkin bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ adresindeki Analiz menüsünden geçmiş yıllara ilişkin satış kayıtlarını takip edebiliyoruz. Bu sistem ile İl ve İlçe bazında, ana taşınmaz satış sayıları, alım-satım yoğunluğu, bağımsız bölüm satışları ve ipotekli ana taşınmaz ve bağımsız bölüm satışlarını görüntüleyebiliyoruz. 2018 yılı verileri de bu hafta sisteme ilave edildi. Sistem ile yoğunluk ve küme haritaları profesyonel emlak danışmanlarının hizmetinde” dedi.

istanbul Geneli Ana Gayrimenkul Satışları Küme Haritası

Analiz menüsü ile birçok karar verme işleminin kolaylaştığını ifade eden Özelmacıklı “Sistem ile alım – satım yoğunluklarını takip edebiliyoruz. Hatta parsel bazında incelemeler yapabilmek de mümkün oluyor. Bizler de profesyonel emlak danışmanları olarak hangi bölgelerde hareketlilik olduğunu takip edebiliyoruz. Ayrıca parsel içinde hisse satışları varsa yada komşu parselde satış olmuş ise şufa hakkı yönü ile sistem üzerinden takip yapılabiliyor” dedi.

Emlak Gündemi Haberleri

Çimko CEO’su Kırca’dan 2026 Yılı Çimento Sektörü Öngörüsü
Erdoğan, Deprem Konutlarının Ödeme Planını Açıkladı!
İstanbul'da A Sınıfı Ofis Kiraları Metrekare Başına 50 Dolar
Konut İlanlarında EİDS Zorunluluğunda Son Günler!
Sıfır Konut Stoku 2-3 Ay İçinde Tükenecek