Kentsel Dönüşüm Kamulaştırmalarında KDV İstisnası Uzatılacak!

TBMM genel kurulunda kabul edilen bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin kamulaştırılmasında KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin ilk 20 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında trampa yoluyla kamulaştırılan taşınmazların Hazineye devrinden dolayı kazanç oluşmayacağı ve aynı işlemler ile ilgili teslimlerin KDV'den istisna tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun geçici maddesinin uygulama süresi 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.

Ayrıca, Sultanbeyli Belediyesi ile yapılan devir işlemlerinin tamamlanamamış olması ve konuyla ilgili yargısal süreçlerin devam ettiği hususu dikkate alınarak 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak.

Emlak Gündemi Haberleri

Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı? Ak Parti'den Açıklama Geldi
Kredi İle Konut Alımı Yüzde 20'nin Üzerine Çıktı
Boşanmaların Artması, 1+1 Daire Kiralarını Yükseltiyor
27 İlde 55 Taşınmaz Özelleştirme Programına Alındı
Konut Fiyatları Düşüyor Ama Kira Artışı Hız Kesmiyor