İmar Barışı Başvuruları Bitti! İşte Son Rakamlar...

İmar barışı başvuruları dün itibariyle sona erdi. 10 milyonun üzerinde yapı için başvuru yapıldığı İmar Barışı uygulamasında devletin kasasına 19 milyar 300 milyon TL girdi. En yüksek başvuru İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle 31 Aralık 2017’de hayata geçen İmar Barışı'nda başvuru süresi sona erdi.

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı İmar Barışı’na en fazla başvuru İstanbul’dan geldi. Şimdi ise sırada imar barışından faydalananlar için kat mülkiyetine geçilmesi var. Bu kapsamda Meclis’te gerekli düzenlemeler yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’na başvuruları daha önce gelen talepler doğrultusunda 2 kez uzattıklarını belirterek, "15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." demişti.

İmar Barışı’na tüm Türkiye’den başvuruların sayısı 10 milyonu geçti. İstanbul’da tam 1 milyon 747 bin başvuru yapıldı. İstanbul’u sırasıyla 811 bin 452 başvuruyla İzmir, 469 bin başvuruyla Ankara takip etti. Başvurular kapsamında, 19 milyar 300 milyon liralık tahsilat yapıldı.

İmar Haberleri

Bornova'da 243 Hektarlık Alanın İmar Planları Mahkeme Kararıyla İptal Edildi
Bakan Kurum 'Bize Gelin' Dedi Ama Sasalı Planları 9 Aydır Onay Bekliyor
Çeşme'de 365 Dönümlük Alanın İmar Planı Askıya Çıktı
Menemen Belediyesi İmar Artışı İstedi, Büyükşehir Belediyesi Reddetti
Alsancak Elektrik Fabrikasına Özel Proje Alanı İmarı