Ilgar Tüneli'nde İnşaat Başladı

Türkiye Kafkasya arasında ulaşımı sağlayacak olan Ilgar Tüneli'nde inşaat çalışmaları başladı. Geçtiğimiz mart ayında temel atma töreni gerçekleşen tünelin 29 ekim 2019'da açılması planlanıyor

Türkiye’yi Kafkaslara bağlayan ve Türkgözü Gümrük Kapısı yolu üzerinde bulunan Ilgar Dağı engellini aşacak olan ‘Ilgar Tüneli’nin inşaat çalışmaları başladı.

Üstlenici firma tabelasını astı

Üstlenici firma BERGİZ Gurup, Damal İlçesi girişinde şantiyesini kurarak, Ilgar Dağı eteklerinde yol açma ve tünel ağzını oluşturma çalışmalarına başladı.

11 Mart 2017’de temeli atılmıştı

11 Mart 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından temeli atılan Ilgar Tünelinin 2019 yılı 29 ekim tarahinde tamamlanip hizmete gireceği vurgulanmıştı.

Ardahan’ın çılgın projesi
Ardahan’ın ‘çılgın projesi’ olarak adlandırılan Ilgar Dağı Tünelinin inşaatının başlaması bölgedeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Mesafe 65 km’ye düşüyor

Ardahan ile Posof arasındaki mesafeyi 65 kilometreye düşürecek ‘Ilgar Dağı Tüneli iki tüpten oluşuyor. Çıldır yol ayrımından itibaren başlayacak olan 41 kilometrelik uluslararası standartlardaki duble yolun temeli 11 Mart 2017 tarihinde atılmıştı.

İhale bedeli 428 milyon lira

Tünel, sol tüp uzunluğu 4 bin 957 metre, sağ tüp uzunluğu 4 bin 812 metre olan iki tüpten oluşuyor. Yolun bünyesinde 28,70 metre uzunluğunda Bağırsak Deresi Köprüsü, 277 metre uzunluğunda Kura Nehri viyadükü ve 87,30 metre uzunluğunda Çayağzı Köprüsü bulunmaktadır. ”

 

Ulaşım Haberleri

Karabağlar-Gaziemir Metro Projesi Onaylandı! Maliyeti 34,3 Milyar TL
Menemen-Seyrek-Foça Duble Yol Projesi Onaylandı, İhaleye Çıkacak!
Çiğli Tramvayında Test Sürüşleri Başlıyor
Bakırköy-Kirazlı Metrosu Ne Zaman Açılacak 2024?
Ankara-İzmir YHT Projesi Yüzde 62 Seviyesine Ulaştı