İBB, Beykoz Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik İmar Planını Uygun Buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu. 

Çiğdem Mahallesi, Soğuksu ve İncirköy Mahallelerinin bir kısmı ile Acarlar Mahallesinin küçük bir kısmını kapsayan imar planı İBB Meclisi tarafından görüşülerek uygun bulundu.

Beykoz Belediyesi Meclisi’nin ardından İBB Meclisi'nden geçen plan, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na oradan da Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na gönderilecek. Plan bu kurullarda onaylanmasının ardından yine İBB Meclisi'ne gelecek.

Bu sürecin sonrasında plan askıya çıkacak, her hangi bir yasal itiraz olmaması durumunda yapılaşma için ruhsat işlemleri başlayabilecek. 

İmar Haberleri

Bornova'da 243 Hektarlık Alanın İmar Planları Mahkeme Kararıyla İptal Edildi
Bakan Kurum 'Bize Gelin' Dedi Ama Sasalı Planları 9 Aydır Onay Bekliyor
Çeşme'de 365 Dönümlük Alanın İmar Planı Askıya Çıktı
Menemen Belediyesi İmar Artışı İstedi, Büyükşehir Belediyesi Reddetti
Alsancak Elektrik Fabrikasına Özel Proje Alanı İmarı