Emlak Vergisi 2020 Ödemeleri Ne Zaman?

Emlak ve Çevre Temizlik vergisi belediyelere her yıl iki taksit olarak ödeniyor. 2020 yılı emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 martta, İkinci taksit ödemeleri ise 1 kasımda başlayacak.

Bina, arsa, arazi ya da işyeri gibi taşınmaz mal varlıklarından emlak vergisi alınıyor. Sürekliliği olan emlak vergisi, bina ve arazi vergisi olmak üzere ikiye ayrılıyor ve iki türlü olarak ödeniyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, her sene düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite bölünüp ödenebiliyor. 

EMLAK VERGİSİ 2020 ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından alınan emlak vergisinin ödemesi tek seferde yapılabildiği gibi iki taksite de bölünebiliyor. 2020 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi ödemeleri Mart ayında yapılacak.

2020 EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ!

2020 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi ödeme tarihleri şu şekilde:

2020 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemesi 1 Mart – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak.

2020 Yılı Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesi kasım ayında yapılacak.

Emlak vergisinde taşınmaz malın tapusuna sahip olanlar mükelleftir ve buna bağlı olarak dolaysız vergi türleri arasında bulunur. Bunun yanında birden fazla konuta sahip olmamak, aylık geliri dışında başka bir geliri bulunmamak gibi belli şartlara bağlı olarak emekliler, işsizler, ev hanımları ve engelliler emlak vergisinden muaf tutulurlar.

EMLAK VERGİSİ NEREYE ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesinde gerçekleştiriliyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödeme işlemi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması durumunda yapılabiliyor.

Emlak vergisinin ödemesi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilebilir. 

Vergi-Kredi Haberleri

Konut Kredileri Kullananlar 7 Kat Fazlasını Geri Ödüyor!
VakıfBank Düşük Faizli Konut Kredisi Kampanyası Başlattı
Ruhsat ve Tapuda Ofis Olarak Gözüken Konutların KDV Oranı İle İlgili Danıştay'dan Karar
Mayıs 2024 Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları
Mevduat Faizlerinde Gerileme