Çimento Sektörünün İklim Değişikliği ile Mücadeledeki Çabaları

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nda çimento sektörünün iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabalarını anlattı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi(UNFCCC) kapsamında 1995’ten beri her yıl düzenlenen Taraflar Konferansı’na(Conference of Parties - COP)bu yıl Almanya ev sahipliği yaptı. 6Kasım’da Almanya’nın Bonn kentinde başlayan konferansayaklaşık 200 ülkeden oldukça yüksek sayıda katılımcı yer aldı.Birleşmiş Milletler üye ülkelerinden Bakan, Başbakan ve Devlet Başkanlarının da yer aldığı Cop 23’te sektöre dair gelişmeleri uluslararası arenada takip eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) de yerini aldı.

Çimento sektörünün iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabaları anlatıldı

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nın ana maddelerini, Paris iklim anlaşması kurallarının tartışılması ve küresel ısınma değerleri oluşturdu. TÇMB Çevre ve İklim Değişikliği Müdürü Canan Derinöz Gencel’in “Teoriden Pratiğe Sera Gazı İzleme Süreci: Türk Çimento Sektörü Tecrübeleri” başlığında yaptığı sunum ileCOP 23’e damgasını vurdu. Bunun yanı sıra Türkiye rafineri, sanayi ve ulaşım sektöründe iyi uygulama örneklerinin anlatıldığı ve Canan DerinözGencel’in başkanlığını yaptığı diğer bir oturumda ÇİMSA Alternatif Yakıt ve Çevre Direktörü İsmail Boz'un sunumu izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek