Bayraklı'da Yeniden İnşa Edilecek Binaların Kat Sayısı 6'ya Düşürüldü

İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden yapılması için hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oanylandı. Manavkuyu'daki binaların kat sayısı 8'den 6'ya düşürüldü.

İzmir İli, Bayraklı İlçesi sınırları içerisinde deprem sonucu çöken veya ağır hasar gören yapıların yoğunluklu bulunduğu alanlar 6306 sayılı Kanun kapsamında 'Rezerv Yapı Alanı' olarak belirlenen alanın imar planları TOKİ tarafından hazırlanarak Bakanlık onayına gönderildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bayraklı 2 nolu Rezerv Yapı Alanında kalan Manavkuyu Mah.3789 Ada 1 ve 2 Parseller ile 54 Ada 159 Parsele ilişkin Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifini onaylayarak askıya çıkardı. 

Yeni imar planlarıyla beraber 8 kat olan imar hakkı 6 kata düşürüldü. Blok araları açılarak yeşil alan miktarı artırıldı.

İmar Haberleri

Bornova'da 243 Hektarlık Alanın İmar Planları Mahkeme Kararıyla İptal Edildi
Bakan Kurum 'Bize Gelin' Dedi Ama Sasalı Planları 9 Aydır Onay Bekliyor
Çeşme'de 365 Dönümlük Alanın İmar Planı Askıya Çıktı
Menemen Belediyesi İmar Artışı İstedi, Büyükşehir Belediyesi Reddetti
Alsancak Elektrik Fabrikasına Özel Proje Alanı İmarı