6 Başlıkta İnciraltı Planlarının İzmir'e Faydaları!

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) başkanı Tayfun Karabulut İnciraltı imar planlarının İzmir'e sağlayacağı katkıları çevre, turizm, istihdam, konut, ekonomi ve tarih başlıkları altında anlattı.

40 yıldır plan sorunu yaşayan İnciraltı'nın kaderine terk edildiğine dikkat çeken Karabulut, İnciaraltı'nın çok yakında planlanarak yeniden İzmir ile kavuşacağına dikkat çekti.

Karabulut, İnciraltı planlarının İzmir'e sağlayacağı faydaları şu şekilde sıraladı;

2 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

1- Çevre: İzmirlilerin kullanamadığı %99 şahıs mülkiyeti olan 5 milyon m2 İnciraltı’nın planlanması ile 2 milyon m2 üzeri yeni nitelikli yeşil alanlar olacak. Bugün bölgede sadece 1 kent ormanı ile sıkışan İzmir, yepyeni tüm İzmirlilerin rahatça keyifli vakit geçirebileceği yeni nitelikli alanlar kazanacak.

İZMİR SAĞLIK BAŞKENTİ OLACAK

2- Turizm: İki kez EXPO adayı gösterilen tüm dünyaya tanıtılan İnciraltı; planlanması ile bölgede yapılacak otel ve hastaneler ile 100 bin yeni nitelikli turisti çekerek, İzmir’i sağlık turizminin başkenti yapacak.

İZMİR'DE İŞSİZLİĞİ YÜZDE 6 DÜŞÜRECEK

3- İstihdam : Genç işsizliğin çok olduğu şehrimizde; İnciraltı’nın planlanması ile bölgemizde yeni yapılacak işletmeler, iş alanları ile en az 20 bin istihdam ile işsizliği şehrimizde %6 aşağıya çekebilecektir. Aynı zamanda şehrimizde yaşanan beyin göçünü de önleyecektir.

AZ KATLI NİTELİKLİ KONUT İHTİYACI KARŞILANACAK

4- Konut: Nitelikli konut alan ihtiyacının yoğun olduğu şehrimizde; İnciraltı’nın gökdelen imarsız planlanması ile yapılacak konut alanları; İzmirlileri güvenli yepyeni yaşam alanlarına kavuşturacak.

10 MİLYAR DOLAR YATIRIM

5- Ekonomi: Nitelikli yatırımcı ihtiyacı olan şehrimize; İnciraltı’nın planlanması ile 10 milyar dolar yabancı sermaye çekerek, ekonomik olarak sıçratma yaşatacaktır. İnciraltı ile bölgeye gelen yatırımlar ile şehrimizin esnafına ve İzmirlilere büyük kazanımlar yaşatacaktır.

TARİHİ KAPLICALAR DÜNYAYA SUNULACAK

6- Tarih: 3240 yıllık tarihi Agamemnon kaplıcaları İnciraltı (eski adı ile gazla-tuzla)’nın planlanması ile geniş anlamda tüm dünyaya sunulma imkanına kavuşacaktır.

İmar Haberleri

İnciraltı'nda 2.2 Milyon Metrekare Alan Kamuya Terk Edilecek
İnciraltı'nda 18 Uygulaması Başladı!
Buca'da 65.655 Metrekarelik Araziye Konut+Ticaret İmarı!
Narlıdere'de 243 Dönümlük Rezerv Alanın Parselasyon Planı Askıya Çıktı
Kanal İstanbul'un İmar Planı İptal Edildi