46 Milyar TL'lik İhale İptal Edildi, 30 Milyar TL'lik Yeni Sözleşme İmzalandı

Emlak Konut GYO, İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesine 46 milyar TL teklif gelmiş ancak ihale iptal edilmişti. Yeni ihalede 30 milyar TL teklif veren UNTD İnşaat ve Durmaz Otomotiv ortaklığıyla sözleşme imzalandı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO), İstanbul’da hayata geçirilecek büyük ölçekli bir proje için önemli bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Şirketin 23 Mart 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Ataşehir Küçükbakkalköy’de gerçekleştirilecek proje kapsamında sözleşme süreci tamamlandı.

Açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Akfin Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde geliştirilen “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeli doğrultusunda yüklenici firma ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Projeyi üstlenecek yüklenici, UNTD İnşaat A.Ş. ve Durmaz Otomotiv Petrol Ürünleri İnş. San. ve Tic. A.Ş. ortaklığı oldu.

Sözleşmenin Finansal Detayları

Projeye ilişkin açıklanan finansal büyüklükler dikkat çekici seviyede:

  • Arsa Satışı Karşılığı Toplam Gelir: 30,02 milyar TL
  • Emlak Konut’un Gelir Payı Oranı: %45
  • Emlak Konut’un Toplam Geliri: 13,509 milyar TL

Gelir paylaşımı kapsamında ise daha önce belirlenen esaslara göre dağılım şu şekilde olacak:

  • %80 Arsa Sahipleri
  • %20 Emlak Konut GYO

İhale Haberleri

TOKİ'den İzmir'de 727 Milyon TL'ye Satılık 25 Arsa
Egeşehir'den Balçova'da 1.6 Milyar TL'lik Kat Karşılığı İnşaat İhalesi
Çeşme Belediyesi'nden 139 Milyon TL'ye Satılık 5 Arsa
SGK'dan Karşıyaka'da 350 Milyon TL'ye Satılık Arsa
İzmir Büyükşehir'den 6 Milyar TL'lik İhale!