2018'de Gayrimenkul Sektörünü Bekleyen 6 Risk

Gayrimenkul sektörü 2017 yılını rekor satışla bitirdi. her ne kadar sektör temsilcileri 2018 yılında rekor tazelemeyi hedeflediklerini belirtseler de sektörü bekleyen ciddi riskler var.

Konut satışları 2017'yi rekor ile kapattı. Bu ivmenin 2018'de de devam edecek olacağı düşünülüyor. Türkiye'de 2017'de satılan konut sayısı 2016'ya göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 409 bin 314 olarak kaydedildi.   

Konut satışlarının 2018 yılında da aynı oranda artarak yeni bir rekor kırılması hedefleniyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2018'de bekleyen riskler neler?  

Gayrimenkulde 2018 riskleri!

1-) Bankaların konut kredisine yönelik uyguladığı faiz oranları.

2-) Jeopolitik riskler nedeniyle yabancı yatırımların azalma riski.

3-) Son 3 aydır net bir şekilde görülen arz-talep dengesizliğinin 2018'de de sürme ihtimali.

4-) Hedef pazar olan Ortadoğu'daki sorunların Türk inşaat sektörü temsilcilerinin iş hacimlerine etki etmesi. 

5-) Sektöre ivme katan AVM yatırımlarının giderek azalması.

6-) İnşaat demiri ithalatında uygulanmaya başlanan yeni vergi indirimine rağmen fiyatların düşmeme ihtimali.

Emlak Gündemi Haberleri

Ankara’da 20 Bine Yakın Sahte İlan Silinebilir!
Merkez Bankası, Kira Enflasyonu Tahminini Açıkladı
Dubai'deki Konut Projelerinde Ramazana Özel Yüzde 30 İndirim
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Londra’da Konut Forumu düzenledi
Konut Kredisinde 1 Milyon TL’nin Geri Ödemesi Ne Kadar?