Şehirlerde Betonlaşma Azalacak!

Şehirlerde Betonlaşma Azalacak!

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum Karadeniz başta olmak üzere tüm Türkiye'de sel ile mücadelede stratejik eylem planı hazırlayacakları ve betonlaşmayı azaltacaklarını söyledi.

A+A-

Başta Karadeniz olmak üzere sel ve taşkınlara karşı tüm bölgelerimiz için ‘Sel Taşkınlarıyla Mücadele Eylem Planı’ hazırlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye için bir stratejik eylem planı hazırlamak istiyoruz. Bu eylem planı da bundan sonraki süreçte yapacağımız planlarda, uygulamalarda da artık şehirlerin, belediyelerin dikkate alması noktasında kararlı durmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

YAPTIRIMLAR GETİRİLECEK

Türkiye'de son yıllarda artan yağışla pek çok kenti vuran sel taşkınlarına karşı ulusal çapta bir eylem planı geliyor. Hazırlanan bu planla, özellikle sel taşkınlarına neden olan sebepler tespit edilerek, belediyelere önemli yaptırımlar getirilecek. Karadeniz gibi, taşkınların can kayıplarına neden olduğu bölgelerde özellikle dere yatakları çevresinde yapılaşmanın önüne geçilecek. 

BETONLAŞMA AZALACAK 

Yine belediyelerden, sel taşkınına neden olan betonlaşma oranının azaltılması ve altyapı çalışmalarının doğa koşullarına uygun olarak revize edilmesi istenecek. Bakan Kurum, tüm Türkiye için ulusal çapta bir eylem planı hazırlamak istediklerini ifade etti.

KARARLI DURACAĞIZ 

Bakan Kurum konuyla ilgili şunları söyledi; "Türkiye’de metrekareye düşen yağışların bir anda belki yıllık miktar kadar olması, taşkınların şehre verdiği zararlara ilişkin tüm Karadeniz, tüm Türkiye için bir stratejik eylem planı hazırlamak istiyoruz. Planlamalama ve uygulamalarda da artık belediyelerin dikkate alması noktasında kararlı durmak istiyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.