Şehircilik Yenileme Çalıştayı'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Şehircilik Yenileme Çalıştayı'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Atatürk’ün 135’inci doğum yıldönümü onuruna İzmiri Sevenler Platformu tarafından düzenlenen; Planlı Şehircilik Tasarım ve Yenileme Çalıştayı'nda sektör temsilcileri bir araya geldi.

A+A-

16 Kasım Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda, 09.30-18.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlik; ana sponsor AKG Gaz Beton ve İzka İnşaat ile Erdil İnşaat Grubunun destekleri ile gerçekleştirildi.

Teknik Danışmanlığını Yüksek Mimar Dr. Hüsamettin Özkaymakçı'nın yaptığı Çalıştay kapsamında Tüm Zamanların En Başarılı Şehir Tasarımcıları’na ve Uygulamacılarına, Dr. Behçet Uz Planlı Şehirleşmeye Katkı Üstün Hizmet Ödülleri de verildi.

1983 yılında Dr. Behçet Uz’un öncülüğünde kurulmuş olan, Türk Başarı Ödülleri Kurulu'nun (TÜBÖK) Seçiciler Kurulu ile İzsev İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Namık Çevik ve TÜBÖK Genel Direktörü - İZSEV Başkanı Sancar Maruflu’da tarafından verilen ödüller; başarılı tasarımlarından dolayı Orhan Erdil’e ve Güngör Kaftancı’ya, başarılı uygulamalarından dolayı; Cevat Durak’a, Abdül Batur’a ve Murat Demirer’e, Başarılı Mesleki Sorumluluklarından dolayı; İzmir Mimarlar Odası’na, İzmir İnşaat Mühendisleri Odası’na ve İzmir Şehir Plancıları Odası’na verildi.

KENT YENİLEMENİN ÖNEMİ ARTIYOR

Çalıştay'ın koordinatörü ve Hisdaş Firması Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Maruflu, günümüz kent yaşamında kentsel yenileme süreçlerinin öneminin her geçen gün arttığını ve yenileme süreçlerinin de mutlaka toplumun ihtiyaçlarına cevap veren, geniş sosyal alanlar, yeşil alanlar ve yolları da gözeterek gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Maruflu, Cumhuriyet Türkiye’sinde yıkılmış ve yakılmış kentlerimizin yeniden tasarımında ve yaratılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün de önder ve lider olmuş bir değerimiz olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.