Şehircilik Yenileme Çalıştayı Sektör Temsilcilerini Buluşturacak

Şehircilik Yenileme Çalıştayı Sektör Temsilcilerini Buluşturacak

Planlı Şehircilik Tasarım ve Yenileme Çalıştayı 16 Kasım Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda, 09.30-18.00 saatleri arasında düzenlenecek.

A+A-

Atatürk’ün 135’inci doğum yıldönümü onuruna İzmiri Sevenler Platformu tarafından düzenlenen; Planlı Şehircilik Tasarım ve Yenileme Çalıştayı'nda sektör temsilcileri bir araya gelecek.

16 Kasım Çarşamba günü Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda, 09.30-18.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinlik; ana sponsor AKG Gaz Beton ve İzka İnşaat ile Erdil İnşaat Grubunun destekleri ile gerçekleştirilecek.

Teknik Danışmanlığını Yüksek Mimar Dr. Hüsamettin Özkaymakçı'nın yaptığı Çalıştay kapsamında Tüm Zamanların En Başarılı Şehir Tasarımcıları’na ve Uygulamacılarına, Dr. Behçet Uz Planlı Şehirleşmeye Katkı Üstün Hizmet Ödülü de verilecek.

Çalıştay'ın koordinatörü ve Hisdaş Firması Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Maruflu, günümüz kent yaşamında kentsel yenileme süreçlerinin öneminin her geçen gün arttığını ve yenileme süreçlerinin de mutlaka toplumun ihtiyaçlarına cevap veren, geniş sosyal alanlar, yeşil alanlar ve yolları da gözeterek gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Maruflu, Cumhuriyet Türkiye’sinde yıkılmış ve yakılmış kentlerimizin yeniden tasarımında ve yaratılmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün de önder ve lider olmuş bir değerimiz olduğunu vurguladı.

KİMLER KATILACAK?

Programın ilk oturumunda Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi ve “Batuder” Başkanı Akın Kazançoğlu da yer alarak, “Kentsel Yenileme Kavramı İle Merkezi Yönetim Ve Yerel Yönetimler İlişkisi” konulu oturumda görüşlerini sunacaklar.

Öğleden sonra ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Sevgi Molva, Mimar Şükrü Kocagöz ve AKG Gazbeton Grubu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, İzmir Kentsel Yenileme Planlaması ve Aktörlerikonusu ile ilgili sunumu gerçekleştirecek.

Kentsel Yenileme Kapsamında Planlama,Tasarım ve Vizyon başlıklı oturum, Mimar ve Kent Plancısı Prof. Dr. Tayfun Taner, Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, Yüksek Mimar Dr. Hüsamettin Özkaymakcı, Prof. Dr. Ayhan Usta tarafından gerçekleştirilecek.

Çalıştay’ın Genel Değerlendirilmesinin yapılacağı son oturumda iseAKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, Prof. Dr. Tayfun Taner, Prof. Dr. Ayhan Usta, Akın Kazançoğlu, Duayen Mimar Orhan Erdil ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur katılım gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.