Sarp İnşaat İflas Ertelemesi İstedi!

Sarp İnşaat İflas Ertelemesi İstedi!

Samsun 422 konutlu Çay Mahallesi TOKİ Konutları'nda ev sahipleri anahtar teslimi beklerken yeni bir gelişme öğrendi. Yapımı üstelenen Sarp İnşaat iflas ertelemesi istedi.

A+A-

Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Çay Mahallesinde  TOKİ  tarafından 30 Nisan 2013 tarihinde ihale edilen ve 1 Temmuz 2013'de de yer tahsisi ile inşaatı başlatılan 422 konutlu Çay Mahallesi TOKİ inşaatında, konut sahipleri anahtarlarının teslim edileceği günü beklerken, inşaatın yapımını üstlenen Sarp İnşaat, basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. 

HAK SAHİPLERİ ÖRNEK DAİRELERİ GÖRMEYE BAŞLADI 

Geçtiğimiz haftalarda inşaat önünde eylem yapan konut sahipleri, Show TV'nin ana haber bültenine çıkmış, Hedef Halk Gazetesi de konut sahiplerinin şikayetlerini kamuoyuyla birçok kez paylaşmıştı. İşin süresini 625 gün olarak açıklayan ve halen bitmeyen inşaatta bugünlerde hummalı çalışma devam ederken, yıllardır kapısından içeri güvenlik tarafından sokulmayan hatta tartışmaların yaşandığı konut sahiplerine de örnek daireler ve inşaat halindeki daireler gösterilmeye başlandı. Eylemler sonrası Sarp Grup, inşaattan yeni resimleri de web sitesinde paylaşmaya başladı. 

İFLAS DEĞİL, 'ERTELEME' İSTEDİK 

Haklarım her platformda aramaya devam eden hak sahipleri, BİMER, ÇİMER, AK Parti ve TOKİ'ye sürekli olarak şikayetlerini aktarıyor. TOKİ'den gelen son bilgilendirme ise dairelerin ön görülen teslim tarihi 01.05.2017 olarak belirtiliyor. Sarp Grup ise hak sahiplerine sonunda açıklama yaptı. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinden iflasın ertelenmesi talebinde bulunduğunu söyleyen şirket açıklamasında, "Yeni Sarp İnş, Ltd. Şti. adli makamlardan iflasını değil, iflasının ertelenmesini istemiştir dedi.

Hedef halk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.