Şantiyelerde Kış Alarmı!

Şantiyelerde Kış Alarmı!

Yağışlar bastırmadan yılsonu hedeflerine ulaşmak isteyen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü “Baraj ve Gölet” şantiyelerinde teyakkuza geçti. İ

A+A-

Sonbaharla birlikte DSİ’nin baraj ve gölet şantiyelerindeki iş temposu da arttı. İnşaatlarda yıl sonu hedeflerini tutturmak isteyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Menemen Bozalan, Aliağa Kalabak, Bergama Musacalı, ve Bergama Kırcalar barajlarının şantiyelerini ziyaret etti. Projelerin son durumlarını yerinde inceledi.

Çalışanlardan iş programı ve zamanlama konusunda hassasiyet isteyen Ali Fuat Eker’in ilk durağı bahar aylarında temelli atılan Menemen Bozalan Barajı’ydı. Temelden yüksekliği 40 metre olacak barajda sıyırma kazılarının devam ettiğini ifade eden Eker “ 150.000 m3’lük sıyırma kazısının şu ana kadar 40.000 m3’ünü tamamladık. Yıl sonuna kadar sıyırma kazılarını, derivasyon ve enjeksiyon imalatlarını tamamlayarak, 2019 baharıyla birlikte gövde dolgusuna başlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek Bozalan Barajı’nın gövdesi için yaklaşık 300.000 m3 dolgu yapılacağını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü, 1390 dekar araziyi sulayacak barajda 700.000 m3 su tutulabileceğini hatırlattı.

Daha sonra Aliağa Kalabak Barajı inşaat alanını ziyaret eden Ali Fuat Eker, temelden yüksekliği 39 metre olacak barajın gövde dolgu çalışmalarını inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden özellikle sıkıştırma işlemlerinde daha titiz olmalarını isteyen DSİ 2. Bölge Müdürü, dolu savak imalatında da eğime vurgu yaptı.

Bakırçay ovasına hayat verecek

Daha sonra 22 bin 950 dekar verimli tarım arazisine hayat verecek Bergama Musacalı Barajı’na geçen Ali Fuat Eker, devam eden sıyırma kazılarını inceledi. Eker” Tamamlandığında 25 milyon m3 su tutacak bu baraj bölgeye adeta yeninden hayat verecek. Amacımız belirlediğimiz tarihte barajı tamamlayarak üreticimizin yüzünü güldürebilmek. Şu anda proje, hedeflediğimiz plan doğrultusunda ilerliyor. Kış aylarında da çalışıp önümüzdeki yılın ilk ayları ile birlikte gövde dolgusuna başlamak istiyoruz” dedi.

Kırcalar’da gövde dolgusu başlıyor

Eker’in son durağı ise Bergama Kırcalar Barajı oldu. Temelden yüksekliği 36,5 metre olacak barajdaki çalışmaları denetleyen Eker, yakında gövde dolgusuna başlanacağı müjdesini verdi. Eker “ Kırcalar Barajı’nda sıyırma kazıları, enjeksiyon, su alma ve derivasyon tüneli imalatlarını tamamladık. Kaya ocağı izinleri ise son aşamada. Yakında gövde dolgusuna başlayacağız. Hedefimiz yıl sonuna kadar 380.000 m3’lük gövde dolgusunun 120.000 m3’ünü tamamlamak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.