Rusya İnşaat Sektörü 2020

Rusya İnşaat Sektörü 2020

Rusya'da konut projelerinin hacmi 2015'ten bu yana ilk kez artış gösterdi. Uzmanlar 2020 içinse tahmin yapmakta zorlandıklarını belirtirken İmar Bakanlığı'ndan alınan yeni inşaat izinlerinin azalma eğiliminde...

A+A-

Ocak- Kasım döneminde kullanıma giren konut metrajı dört yıl öncesine kıyasla yüzde 8,2 oranında arttı. Ancak inşa edilen konutların önemli bölümü bireysel inşaatlardan oluşuyor. 

Çok daireli konut projelerinin seyri ise nispeten daha durgun. Yılın ilk 11 ayında kullanıma giren metraj bu segmentte sadece yüzde 3,2 oranında artış gösterdi. Uzmanlar 2020 içinse tahmin yapmakta zorlandıklarını belirtirken İmar Bakanlığı'ndan alınan yeni inşaat izinlerinin azalma eğiliminde olduğuna dikkat çekiyor.

İmar Bakanlığı yetkilileri ise inşaat sektöründe proje döngüsünün 2-3 yıl olduğunu hatırlatarak 2024 yılında kullanıma girmesi beklenen konut metrajının 120 milyon metre kare civarında olduğunu belirtiyor. 2019'da kullanıma giren metraj 63 milyon metre kareye yakın gerçekleşti.

Sektör için asıl umut ise devlet projeleri. Rus hükümetinin mali frenden ayağını çekip 2020 yılında ulusal projelere start vermesi durumunda yeni rekorlar kırılması gündeme gelebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.