Ruslar, 2021'de Türkiye’den 5 Bin 400 Konut Satın Aldı

Ruslar, 2021'de Türkiye’den 5 Bin 400 Konut Satın Aldı

Ruslar 2021 yılında Türkiye'den 5 bin 400 konut satın alarak konut satın alan yabancılar arasında 3. sırada yer aldı. Rusların 2021'de aldığı konut rakamları 2020 satışlarından yüzde 70 fazla.

A+A-

Rus RBK sitesinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayandırdığı haberinde; geçtiğimiz sene Rusların Türkiye’den yaklaşık 5 bin 400 konut satın aldığı belirtildi. Bu, 2020'de açıklanan rakamlardan yüzde 75 daha fazla.

Sputnik News'te yer alan habere göre; RBK tarafından aktarılan verilerde, “Ruslar Türkiye’de konut satın alan yabancılar arasında 3. sırada yer aldı” denildi.

Rusların konut alımlarının bir önceki seneye kıyasla yüzde 75 yükselerek yaklaşık 5 bin 400'e ulaştığına dikkat çekildi. Ruslardan daha fazla konut satın alan yabancı uyruklu kişiler ise Irak (10 bin konut) ve İran (8 bin 700) vatandaşları olarak belirlendi. 

Yabancıların Türkiye’deki konut alımları ise sene içinde genel anlamda yüzde 44 yükseldi.

Tolerance Gayrimenkul Geliştirme Ajansı Müdürü Sergey Volçenkov, Rusların geçtiğimiz sene sonunda Türk Lirası'nda görülen ciddi değer kaybından yararlandığını belirtti.

Volçenkov’a göre, sektördeki hareketlilik en çok Kasım ve Aralık ayında yaşandı. Rusların Türkiye’yi seçmesinin nedeni ise turizm açısından çekici olması ve yatırım yoluyla vatandaşlık alabilmesi.

Rusya vatandaşlarının en fazla konut aldığı bölgeler arasında Antalya ve Alanya yer alırken, Mersin de popülerlik kazanan yerlerden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.