Rönesans Rusya'da 2,2 Milyar Dolarlık Projeye Ortak Oluyor

Rönesans Rusya'da 2,2 Milyar Dolarlık Projeye Ortak Oluyor

Türk şirketi Rönesans İnşaat, Rus devlet teknoloji kurumu Rosteh ile ortak projeye hazırlanıyor. Rönesans, “Enerji ve Atıklar” adlı proje kapsamında inşa edilecek çöp geri dönüştürme tesislerinin inşasında yer alacak.

A+A-

Rus RBC Gazetesi'nin haberine göre, maliyeti 150 milyar ruble (2,28 milyar dolar) olarak açıklanan proje için kurulan AGK-1 adlı proje şirketinde Rönesans azınlık hissesi sahibi olacak.

Rönesans’ın ortağı olduğu “Enerji ve Atıklar” adlı proje, çöp atıklarının enerjiye dönüşümü için dört fabrika inşa edilmesini öngörüyor. Fabriaklarının üçünün Moskova yakınlarında, birinin Tataristan’ın başkenti Kazan’da inşa edileceği belirtiliyor.

Proje, Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu, Japon-İsviçre ortaklığındaki Hitachi Zosen Inova ve Rosteh’in bünyesindeki RT-İnvest’in ortaklığında hayata geçirilecek. 

RT-İnvest Genel Müdürü Andrey Şipelov, “Ortağımız olan Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu’nun sayesinde, inşaat alanında çok büyük tecrübe sahibi olan Rönesans Holding de projeye katıldı” açıklamasını yaptı. 

Moskova ili sınırlarında kurulacak fabrikaların yılda 2,8 milyon ton katı atık geri dönüşüm kapasitesinde olacağı belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.