Prefabrik Evlerin Ömrü Ne Kadar? Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar?

Prefabrik Evlerin Ömrü Ne Kadar? Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar?

İnşaat maliyetlerinin artması ve konut fiyatlarının alım gücünü geçmesi vatandaşları prefabrik yapılara yönlendiriyor. Peki prefabrik evlerin ömrü ne kadar. Bu evlerin avantaj ve dezavantajları neler? İşte detaylar...

A+A-

Özellikle de son yıllarda gittikçe daha fazla tercih edilen prefabrik evler ile ilgili olarak merak edilen konuların başında bu evlerin ömrü yer almaktadır. Aslında her prefabrik evde kullanılan malzemenin kalitesi aynı olmayacağı için standart bir ömürden bahsetmek mümkün değildir.

Kaliteli malzemeler kullanılan inşa edilen prefabrik evin ömrü daha uzun olurken malzemenin kalitesinin düştüğü evlerde ise kullanım ömrü de azalacaktır. Özellikle de taşıyıcı kolon olarak kabul edilen hafif çelik yapıların kalitesi çok önemlidir.

Prefabrik Evler Kaç Yıl Dayanır?

Zaten her prefabrik konut markası satışta satın alacağınız konutun ömrünü size bildirmekle yükümlüdür. Ortalama alındığında genelde bu konutlara 50 yıllık bir ömür biçildiği görülmektedir. Prefabrik konut duvarı üreticileri ise duvarların 100 senelik kullanım ömrü olduğunu açıklamaktadır.

Ancak konutun ömrünü uzatmak ya da kısaltmak söz konusu olabilmektedir. Betonarme binalarda yapılması gereken tüm bakımlar prefabrik konutlar içinde geçerlidir. Düzenli bakım yaptırmak ve konutun ihtiyaçlarını karşılamak kullanım ömrünü uzatabilecek en etkili yöntemlerdir.
 
Prefabrik Konutların Avantajları 

Prefabrik konutun kullanıcıya sağladığı en büyük avantaj ekonomik fiyatlarıdır. Aynı metrekareye sahip daireler 150 bin liraya satılırken prefabrik konut fiyatları için bu seviye 45 bin lira civarındadır. Yani nerede ise bir prefabrik konut fiyatı aynı metrekareye sahip normal dairenin üçte biri kadardır. Prefabrik konutun alt yapısının satıcı firma tarafından üstlenilmesi durumunda fiyatlar biraz daha yükselmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.